Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 19.4.2024
sk
Jela
cz
Rostislav, Rastislav

Exotické šelmy z ranča v Žiline-Brodne by sa mali previezť do Indie

V máji šelmy zabili jedného z ošetrovateľov.


Exotické šelmy z ranča v Žiline-Brodne by sa mali previezť do Indie. Vyplýva to z vyjadrenia hovorcu Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Tomáša Ferenčáka. Momentálne sa podľa agrorezortu zvieratá stále nachádzajú na ranči.

V súvislosti s umiestnením zvierat mimo Slovenska prebiehajú potrebné procesy. Zo strany regionálnej veterinárnej a potravinovej správy sú podmienky na odsun zvierat splnené, priblížilo ministerstvo pôdohospodárstva. Envirorezort podľa neho čaká na doplnenie posledných dokumentov zo strany prijímacieho zariadenia.

Shutterstock

„MŽP vydalo 26. júla povolenie na vývoz deviatich tigrov a dvoch levov do zariadenia Greens Zoological, Rescue & Rehabilitation Centre v Indii. Žiadateľ po získaní dovozného povolenia z Indie zabezpečí ich prepravu do cieľovej destinácie, kde veríme, že nájdu svoj nový domov,“ povedal Ferenčák.

Agrorezort pre TASR dodal, že vystavovanie týchto nebezpečných zvierat verejnosti nie je povolené. Zdravotný stav šeliem je vyhovujúci a žiadne z nich medzičasom neusmrtili.

Polícia i zdravotní záchranári boli v máji privolaní na ranč v Žiline po tom, ako sa muž – ošetrovateľ nevrátil z výbehu exotických šeliem. Záchranári ho našli na mieste mŕtveho. Jedno zviera tam zastrelila polícia a druhé uspal veterinárny lekár. V objekte zostali ďalšie tigre a levy.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.