Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 24.11.2024
sk
Emília
cz
Emílie
, Emilia

10 chutných trendy receptov od slovenských a českých foodblogerov #3

Nevieš, čo dobré si uvariť? Inšpiruj sa receptami od našich foodblogerov.


Dospelosť je vlastne len súhrn po sebe idúcich dní, keď absolútne netušíš, čo budeš zase večerať. Miluješ jedlo, to áno, ale prichádzať každý deň s novým kreatívnym nápadom je miestami nad tvoje sily. A keďže nikto nechce, aby si prežíval len na párkoch a rožkoch so šunkou, rozhodli sme sa ti to trošku uľahčiť.

Pripravili sme pre teba novú rubriku, v ktorej ti vždy predstavíme TOP desiatku chutných receptov z portfólií slovenských a českých foodblogerov. Máš chuť na niečo sladké? Slané? Niečo zdravé alebo radšej také, po čom spokojne vyhlásiš „tak, a teraz môžem zomrieť“? V našom výbere si určite prídeš na svoje.

1. Syrové tyčinky od @domiskitchendiary

„Vyprážaný“ syr na paličke je podľa @domiskitchendiary skvelý snack pre návštevu, ale naozaj nič ti nebráni ukuchtiť si ho len pre seba. Pripravuje sa v teplovzdušnej fritéze, ale nepanikár. Keď si odmyslíš pachuť za rohom číhajúceho žlčníkového záchvatu, chutí úplne ako originál.

Na prípravu budeš potrebovať: 40 gramov ovsenej múky, 90 gramov kefíru, 4 kusy syrových tyčiniek, 30 gramov strúhanky, 5 gramov oleja

2. Francúzske toasty od @anna._bell._fit

Chleba vo vajci je sám osebe super vec, no skúšal si ho na sladko? Francúzsky toast znie ako veľmi „fancy“ záležitosť, no nenechaj sa odradiť. Tento od @anna._bell._fit je jednoduchý na prípravu, nevyžaduje si veľa ingrediencií a ešte ním aj doplníš dennú dávku proteínu.

Na prípravu budeš potrebovať: 4 kusy toastového chleba, 30 gramov proteínu, 2 vajíčka (plus mandľové maslo, džem a kúsky čokolády na dozdobenie)

3. Sekaný „rezeň“ od @davidvkuchyni

Rezne sú rezne, nebíčko v papuľke a klasika, ktorej sa nikdy nebudeš vedieť dožrať. Občas ale nezaškodí trochu si ju ozvláštniť. S receptom od @davidvkuchyni vyčaruješ parádny nedeľný obed, z ktorého by padla na zadok hádam aj tvoja babka.

Na prípravu budeš potrebovať: 500 gramov mletého mäsa (bravčové, hovädzie), 150 gramov goudy, 200 mililitrov smotany na šľahanie, sušený cesnak, petržlenovú vňať, 3 vajcia, hladkú múku, strúhanku, rastlinný olej, soľ a čierne korenie

nostalgické jedlá, jedlá z detstva, dukátové buchtičky, krupicová kaša, slovenské jedlá

Mohlo by ťa zaujímať:

10 milovaných jedál, ktoré sa nám neoddeliteľne spájajú s detstvom

4. Mrkvový chlieb od @viktorie_hrazdilkova

Dobre známy scenár – dovalíš sa do obchodu tesne pred záverečkou a vidíš, ako sa hlúčik rozhnevaných zákazníkov bije o posledný peceň chleba. Nemusíš sa do toho miešať. Radšej si to namier do sekcie so zeleninou, zober jednu mrkvu a priprav si toto netradičné, no rýchle domáce pečivo podľa @viktorie_hrazdilkova.

Na prípravu budeš potrebovať: 1 mrkvu, veľké vajce, 40 gramov bezlepkových ovsených vločiek a prášok do pečiva

5. 10-minútové žemličky od @katerinamentiel

Ak ťa predchádzajúci recept neohúril a mrkva podľa teba nemá čo v pečive hľadať (smutný názor, ale stále názor), máme pre teba alternatívu číslo dva. Žemličky od @katerinamentiel máš zbúchané doslova za desať minút a môžeš si na ne natrieť, čo si len zmyslíš.

Na prípravu budeš potrebovať: 100 gramov hladkej pšeničnej múky, 100 gramov ražnej múky, 1 tvaroh, lyžičku oleja (alebo masla či ghee), kypriaci prášok a štipku soli

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.