Dospelosť je vlastne len súhrn po sebe idúcich dní, keď absolútne netušíš, čo budeš zase večerať. Miluješ jedlo, to áno, ale prichádzať každý deň s novým kreatívnym nápadom je miestami nad tvoje sily. A keďže nikto nechce, aby si prežíval len na párkoch a rožkoch so šunkou, rozhodli sme sa ti to trošku uľahčiť.
Pripravili sme pre teba novú rubriku, v ktorej ti vždy predstavíme TOP desiatku chutných receptov z portfólií slovenských a českých foodblogerov. Máš chuť na niečo sladké? Slané? Niečo zdravé alebo radšej také, po čom spokojne vyhlásiš „tak, a teraz môžem zomrieť“? V našom výbere si určite prídeš na svoje.
1. Francúzsky toust s Cini Minis od @zdrave_recepty.cz
Pokiaľ riešiš dilemu, či si dať na raňajky toust alebo cereálie, máme pre teba ideálne riešenie. Francúzsky toast so škoricovými lupienkami od @zdrave_recepty.cz v sebe totiž spája to najlepšie z oboch svetov, a pokiaľ si chceš pripraviť ten najsladší štart do dňa, určite ho musíš vyskúšať.
Na prípravu budeš potrebovať: 2 plátky toustového chleba, 1 banán, arašidové maslo, 1 vajce, mlieko, škoricové cereálie Cini Minis (plus olej na tepelnú úpravu)
2. Losos s červenou kari omáčkou od @chudnemjedlom
Hoci sa ryby netešia veľkej obľube širokej verejnosti, losos zvykne byť výnimkou. Stačí ho hodiť na panvicu a za pár minút je zdravý obed na svete, no niekedy nie je na škodu vyskúšať aj trochu netradičnejší spôsob prípravy. Napríklad tento od @chudnemjedlom.
Na prípravu budeš potrebovať: 200 gramov lososa, olivový olej, 2 menšie šalotky, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý zázvor, mletú červenú papriku, mletú rascu, koriander, 50 gramov červenej kari pasty, 1 lyžičku paradajkového pretlaku, 1 červenú papriku, 1 baby pak choi, 400 mililitrov kokosového mlieka, čerstvú bazalku, citrón, soľ (plus ryžové rezance ako prílohu)
3. Nepečené guľôčky od @momfit.diary
Môžeš zjesť aj štyri porcie hlavného jedla, na sladké sa v žalúdku nájde miesto vždy. Kúsok kysnutého koláča by ťa v tejto situácii mohol odpáliť až na Mars, tieto nepečené guľôčky od @momfit.diary sú však na ňu ako stvorené. Nebíčko v papuľke len z piatich ingrediencií – čo je viac?
Na prípravu budeš potrebovať: 100 gramov datľovej pasty, 1 polievkovú lyžicu múky z lieskových orechov, 1 polievkovú lyžicu strúhaného kokosu, 1 polievkovú lyžicu čokoládovo-orieškového krému, 2 čajové lyžičky kakaa
4. Gnocchi s toskánskou omáčkou od @ivka_veggierecipes
Chutné recepty od @ivka_veggierecipes sú jasným dôkazom, že aj bez živočíšnych produktov možno na tanieri vyčarovať niečo neskutočné. Dnes sme z nich pre teba vybrali tieto gnocchi s magickou schopnosťou teleportovať ťa do slnečného Toskánska. Čo ty na to?
Na prípravu budeš potrebovať: 3 menšie paradajky, 1 vegánsku klobásu, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, olivový olej, 150 mililitrov zeleninového vývaru, 150 mililitrov kokosového mlieka, lyžicu citrónovej šťavy, 50 gramov sušených paradajok, 50 gramov čiernych olív, lahôdkové droždie, tymián, soľ, čierne a provensálske korenie (plus vegánsky parmezán na posypanie)
5. Makový chlebík od @stvoryzkuchyne
Mak je veľmi kontroverzná potravina. Jedni ju milujú, iní nenávidia a ďalší majú jej chuť úplne v paži – vadí im, že ho majú v zuboch ešte ďalšie dva týždne. Chuť tohto nadýchaného sladkého chlebíka od @stvoryzkuchyne je však primeranou kompenzáciou za tieto drobné nepríjemnosti. Nemyslíš?
Na prípravu budeš potrebovať: 4 vajíčka, 180 gramov kryštálového cukru, 180 mililitrov mlieka, 140 gramov masla, 200 gramov mletého maku, 160 gramov hladkej múky, 100 gramov čokolády, prášok do pečiva, perníkové korenie a vanilkový extrakt
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane