Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Pondelok 6.5.2024
sk
Hermína
cz
Radoslav, Radoslava

10 chutných trendy receptov od slovenských a českých foodblogerov #5

Máš chuť na niečo dobré pod zub? Prinášame ti kopec inšpirácie.


6. Kuracia cigánska od @domiskitchendiary

Vianočné trhy. Vysvietené stánky, varené vínko, kuracia cigánska a kvantum naobliekaných ľudí tlačiacich sa hlava na hlave, čo kolektívne hľadajú najbližšie toalety. Ak tú poslednú vec práve dvakrát nemusíš, máme pre teba dobrú správu. Varené vínko si môžeš pripraviť aj doma, cigánsku vďaka @domiskitchendiary tiež a tie stánky… nuž, nemôžeme mať všetko.

Na prípravu budeš potrebovať: 400 gramov vykostených kuracích stehien, 20 gramov oleja, 400 mililitrov kefíru, 10 gramov masti, 100 gramov cibule, údenú papriku, sušený cesnak, soľ a čierne korenie

7. Perníkové ovsené vločky od @aktinrecepty

Na jeseň sa do všetkého pridáva tekvica, s príchodom zimy ju strieda perníkové korenie. No komu to vadí? Vďaka magickej schopnosti nasýtiť každé jedlo vianočnou atmosférou má plné právo miešať sa, do čoho sa mu len zachce. Napríklad aj do týchto ovsených vločiek od @aktinrecepty.

Na prípravu budeš potrebovať: 80 gramov ovsených vločiek, 400 gramov nízkotučného acidofilného mlieka, 75 gramov medu, 4 lyžice vody, 30 gramov arašidového masla v prášku, 20 gramov chia semienok, 50 gramov čerešní a perníkové korenie

8. Arašidové rezance od @minirestauraceudenci

V zhone predvianočných príprav a nakupovania darčekov oceníš najviac dve veci – finančnú injekciu od náhodného sponzora a rýchle recepty. To prvé je, žiaľ, čisto na tebe, ale s tým druhým ti môžeme trochu pomôcť. Teda my a @minirestauraceudenci, ktorá ti ukáže recept na tieto skvelé rezance poprášené Áziou.

Na prípravu budeš potrebovať: 250 gramov rezancov, 130 gramov arašidového masla, 60 gramov javorového sirupu, 30 gramov čerstvého zázvoru, 35 gramov sójovej omáčky, 1 lyžicu štipľavej omáčky alebo čili a 80 mililitrov horúcej vody (plus arašidy, čerstvý koriander a sezam na posypanie)

Ako si Slováci vychutnávajú tresku? Ukázali nám to v tejto kreatívnej výzve

Mohlo by ťa zaujímať:

Ako si Slováci vychutnávajú tresku? Ukázali nám to v tejto kreatívnej výzve

9. Nepečená roláda od @viktorie_hrazdilkova

Čokoľvek, čo sa má rolovať, v amatérskych pekároch už na prvý pohľad budí rešpekt, ale nenechaj sa odradiť. Túto nepečenú čokoládovú roládu od @viktorie_hrazdilkova máš reálne zbúchanú za pár minút a my ti garantujeme, že k ujme neprídeš ty, tvoja duševná harmónia ani žiadne kuchynské náčinie.

Na prípravu budeš potrebovať: 1 balenie čokoládových sušienok, 1 lyžicu medu, 50 gramov kokosu, 100 gramov tvarohu

10. Cestovinový šalát od @pepanemrava

Nebudeme si klamať. Predchádzajúce recepty neboli práve diétne, a aby sme nemali na rukách kolaps tvojho žlčníka, zakončíme to celé niečím ľahším. Cestovinový šalát od @pepanemrava ťa síce v chladných dňoch nezahreje, tvoje chuťové poháriky sa mu však určite potešia. A ten opasok, čo už melie z posledného, tiež.

Na prípravu budeš potrebovať: 500 gramov cestovín (ideálne vrtuliek), 300 gramov nakladanej zeleniny, 1 červenú cibuľu, 1 biely jogurt, 1 kyslú smotanu, 3 lyžice majonézy, soľ, čierne korenie a hrsť nasekanej petržlenovej vňate


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.