10 chutných trendy receptov od slovenských a českých foodblogerov

Nevieš, čo dobré si uvariť? Inšpiruj sa receptami od našich foodblogerov.


6. Plnené hovädzie guľky od @andy.stech

Lady a Tramp ich síce jedli so špagetami a paradajkovou omáčkou, no mäsové guľky sa dajú pripraviť na neskutočné množstvo rôznych spôsobov. „Vytuniť“ sa dajú napríklad aj tak, že do nich napcháš ešte ďalšie dobroty. Presne to spravila @andy.stech a vznikla z toho takáto parádna večera.

Na prípravu budeš potrebovať: plátkový syr, šunku a mleté hovädzie mäso ochutené podľa vlastného uváženia

7. Tekvicoví „brumíkovia“ od @varimketo

Ruku na srdce – kto z nás si pri jedení brumíka nepovedal: „Toto by som mohol tlačiť od rána do večera.“ V ideálnom svete by to bolo možné, v tomto sme akosi limitovaní schopnosťou stále sa prepchať cez dvere. Našťastie, existuje aj menej invazívna keto verzia s jemným jesenným nádychom a @varimketo ti ukáže, ako na ňu.

Na prípravu budeš potrebovať: 150 gramov tekvicového pyré, 100 gramov pohánkovej múky, 1 vajce, 30 mililitrov kokosového oleja, 30 gramov čakankového sirupu, 1 lyžičku prášku do pečiva, 1 lyžičku perníkového korenia a kakao podľa chuti

8. Syrová „tekvica“ od @pani.zdrava

Obzeráš sa po jednoduchej nátierke, ktorou ohúriš kolegov na firemnom večierku aj decká, ktoré sú vo veku „nie“ a nad všetkým, čo nie je stehno z dinosaura, ohŕňajú nosom? Si na správnom mieste. Táto syrová tekvica-netekvica od @pani.zdrava je presne to, čo hľadáš.

Na prípravu budeš potrebovať: 150 gramov strúhaného čedaru, 70 gramov šunky alebo slaniny, 60 gramov vlašských orechov, 200 gramov smotanového syra, sušenú cibuľu, sušený cesnak a sójovú omáčku

Najlepšie krajiny na sólo cestovanie pre ženy: Kam vyraziť bez obáv a s dobrou náladou

Odporúčame prečítať:

Slovník slovenských babičiek v kuchyni: vety, ktoré si počul pri každej jednej návšteve

9. Krémový ružičkový kel od @paleosnadno

Neexistuje veľa ľudí, čo by na otázku: „Čo je tvoja obľúbená príloha?“ bez zaváhania vyhŕkli: „Ružičkový kel.“ Ale to možno len preto, že ešte neochutnali tento krémový od @paleosnadno. V ňom je totiž slanina. A čo už len môže chutiť zle, keď je v tom slanina?

Na prípravu budeš potrebovať: 450 gramov ružičkového kelu, 100 gramov slaniny, 180 gramov šampiňónov (možno nahradiť hlivou), 15 gramov masla, 3 strúčiky cesnaku, 150 gramov smotany na šľahanie, 30 gramov čedaru, soľ a čierne korenie

10. Domáci „coldrex“ od @lilchef_lenka

Tento mesiac oficiálne odštartoval sezónu s názvom „keď nemusím, nevychádzam z postele“. Je zima ako v ruskom filme, všetci podchvíľou vyzeráme ako Rudolf a chrípka číha prakticky na každom rohu. Otázkou nie je či, ale kedy sa nalepí na teba, a keď sa to stane, tento recept na domáci coldrex od @lilchef_lenka ti určite padne vhod.

Na prípravu budeš potrebovať: 2 citróny, 4 polievkové lyžice kvalitného medu a 10 gramov zázvoru


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné