Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 2.11.2024
sk
cz
Památka zesnulých

10 chutných trendy receptov od slovenských a českých foodblogerov

Nevieš, čo dobré si uvariť? Inšpiruj sa receptami od našich foodblogerov.


6. Plnené hovädzie guľky od @andy.stech

Lady a Tramp ich síce jedli so špagetami a paradajkovou omáčkou, no mäsové guľky sa dajú pripraviť na neskutočné množstvo rôznych spôsobov. „Vytuniť“ sa dajú napríklad aj tak, že do nich napcháš ešte ďalšie dobroty. Presne to spravila @andy.stech a vznikla z toho takáto parádna večera.

Na prípravu budeš potrebovať: plátkový syr, šunku a mleté hovädzie mäso ochutené podľa vlastného uváženia

7. Tekvicoví „brumíkovia“ od @varimketo

Ruku na srdce – kto z nás si pri jedení brumíka nepovedal: „Toto by som mohol tlačiť od rána do večera.“ V ideálnom svete by to bolo možné, v tomto sme akosi limitovaní schopnosťou stále sa prepchať cez dvere. Našťastie, existuje aj menej invazívna keto verzia s jemným jesenným nádychom a @varimketo ti ukáže, ako na ňu.

Na prípravu budeš potrebovať: 150 gramov tekvicového pyré, 100 gramov pohánkovej múky, 1 vajce, 30 mililitrov kokosového oleja, 30 gramov čakankového sirupu, 1 lyžičku prášku do pečiva, 1 lyžičku perníkového korenia a kakao podľa chuti

8. Syrová „tekvica“ od @pani.zdrava

Obzeráš sa po jednoduchej nátierke, ktorou ohúriš kolegov na firemnom večierku aj decká, ktoré sú vo veku „nie“ a nad všetkým, čo nie je stehno z dinosaura, ohŕňajú nosom? Si na správnom mieste. Táto syrová tekvica-netekvica od @pani.zdrava je presne to, čo hľadáš.

Na prípravu budeš potrebovať: 150 gramov strúhaného čedaru, 70 gramov šunky alebo slaniny, 60 gramov vlašských orechov, 200 gramov smotanového syra, sušenú cibuľu, sušený cesnak a sójovú omáčku

Odporúčame prečítať:

Sánkovanie na asfalte či najstrmšia lanovka v Európe: Na tomto ostrove zažiješ exotický raj na Zemi, odkiaľ sa ti nebude chcieť odísť

9. Krémový ružičkový kel od @paleosnadno

Neexistuje veľa ľudí, čo by na otázku: „Čo je tvoja obľúbená príloha?“ bez zaváhania vyhŕkli: „Ružičkový kel.“ Ale to možno len preto, že ešte neochutnali tento krémový od @paleosnadno. V ňom je totiž slanina. A čo už len môže chutiť zle, keď je v tom slanina?

Na prípravu budeš potrebovať: 450 gramov ružičkového kelu, 100 gramov slaniny, 180 gramov šampiňónov (možno nahradiť hlivou), 15 gramov masla, 3 strúčiky cesnaku, 150 gramov smotany na šľahanie, 30 gramov čedaru, soľ a čierne korenie

10. Domáci „coldrex“ od @lilchef_lenka

Tento mesiac oficiálne odštartoval sezónu s názvom „keď nemusím, nevychádzam z postele“. Je zima ako v ruskom filme, všetci podchvíľou vyzeráme ako Rudolf a chrípka číha prakticky na každom rohu. Otázkou nie je či, ale kedy sa nalepí na teba, a keď sa to stane, tento recept na domáci coldrex od @lilchef_lenka ti určite padne vhod.

Na prípravu budeš potrebovať: 2 citróny, 4 polievkové lyžice kvalitného medu a 10 gramov zázvoru


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.