10 jesenných receptov od slovenských a českých foodblogerov, ktorými sa pomaly rozlúčiš s týmto ročným obdobím

Voňavý domov, plné bruško... čo viac si priať?


Dušičky a Halloween máme za sebou, obchody sa pomaly, ale iste zaplňujú vianočnými dekoráciami, a to značí jediné – o chvíľu budeme musieť jeseni zamávať na rozlúčku. To však neznamená, že si posledné týždne s ňou nemôžeme užiť naplno. Čo to znamená? No predsa mnoho receptov na dobré jedlá plné sezónnych surovín.

V dnešnom článku sme pre teba zozbierali TOP 10 receptov od slovenských a českých foodblogerov, ktoré doslova dýchajú jeseňou. Od tekvicových sušienok cez prívarky až po nadupanú focacciu na inovatívny spôsob, veríme, že u nás nájdeš množstvo inšpirácie na svoje najbližšie varenie. Ktorý recept vyskúšaš ako prvý?

1. Tekvicové sušienky od @laura_kuruc

Na prípravu budeš potrebovať: 100 gramov masla, 80 gramov hnedého cukru, 1 vaječný žĺtok, 60 gramov tekvicového pyré, 180 gramov hladkej múky, kypriaci prášok a tekvicové korenie

2. Cuketový prívarok s chrumkavým tofu od @stvoryzkuchyne

Na prípravu prívarku budeš potrebovať: 1 malú cuketu, 1/2 červenej cibule, 100 mililitrov mlieka, 1/2 polievkovej lyžice hladkej múky, 100 gramov bieleho jogurtu, 1 lyžičku horčice, hrsť špenátu, sušený cesnak, mletú rascu, čierne korenie a soľ

Na prípravu tofu budeš potrebovať: 1/2 údeného tofu, olivový olej, sušený cesnak a soľ

3. Hokkaido gnocchi od @vegetariansk

Na prípravu budeš potrebovať: 500 gramov gnocchi, 5 lyžíc tekvicového pyré, 250 mililitrov sladkej smotany, 100 gramov syra niva, 100 gramov strúhaného čedaru, mletú červenú papriku, čierne korenie a soľ

4. Bataty na sladko od @andy.stech

Na prípravu budeš potrebovať: bataty alias sladké zemiaky, maslo, mandľové maslo, javorový sirup, škoricu, čokoládu, oriešky a grécky jogurt

Ľudia sa podelili o svoje cestovateľské prešľapy, ktoré im skomplikovali dovolenku

Odporúčame prečítať:

„Pomýlil som si čas príletu s časom odletu.“ Cestovateľské prešľapy, ktoré ľuďom pokazili dovolenku

5. Nepečené tekvicové guľôčky od @foodlover_veru

Na prípravu budeš potrebovať: 50 gramov tekvicového pyré, 50 gramov ovsenej múky, 1 lyžicu arašidového masla, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku škorice, vanilkový extrakt a kokos na obaľovanie

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné