10 jesenných receptov od slovenských a českých foodblogerov, ktorými sa pomaly rozlúčiš s týmto ročným obdobím

Voňavý domov, plné bruško... čo viac si priať?


6. Tekvicové muffiny od @surovadcerka

Na prípravu cesta budeš potrebovať: 330 gramov pečenej tekvice hokkaido, 120 mililitrov rastlinného mlieka, 1 lyžičku jablčného octu, 1 lyžičku vanilkového extraktu, 90 gramov repkového oleja, 130 gramov špaldovej celozrnnej múky, 130 gramov hladkej pšeničnej múky, 130 gramov kryštálového cukru, 100 gramov vlašských orechov, škoricu, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a štipku soli

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Na prípravu krému budeš potrebovať: 200 gramov vegánskej smotany, 120 gramov múčkového cukru, 200 gramov vegánskej smotany na šľahanie, 1/2 lyžicu vanilkového extraktu a tekvicový prášok na dofarbenie

7. Pizza tekvičky od @andy.stech

Na prípravu budeš potrebovať: cesto na pizzu, paradajkový základ, šunku, syr, vajíčko a špagát

8. Tekvicové šúľance od @kukucka.pecie

Na prípravu budeš potrebovať: 200 gramov proteínového pudingu, 60 gramov krupice, 120 gramov hladkej špaldovej múky, 80 gramov pyré z tekvice hokkaido, 1 lyžičku škorice a niečo na posypanie (napr. mak, orechy, strúhanku, lekvár, cukor a ovocie)

9. Škoricová focaccia od @domiskitchendiary

Na prípravu cesta budeš potrebovať: 400 gramov hladkej chlebovej múky, 25 gramov trstinového cukru, 60 gramov rozpusteného masla, 5 gramov sušeného droždia a soľ

Na prípravu plnky budeš potrebovať: 250 gramov kryštálového cukru, 5 gramov škorice

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Na prípravu polevy budeš potrebovať: 40 gramov práškového cukru, 50 gramov mlieka, 30 gramov krémového syra a 5 gramov rozpusteného masla

Odporúčame prečítať:

Muž si chcel dať vytetovať trenky. Tatéri sa delia o zákazky, ktoré radšej odmietli

10. Raňajková quinoa so slivkami od @naskokvkuchyni

Na prípravu budeš potrebovať: 1 hrnček uvarenej quinoy, 2 lyžičky prepusteného masla, 2-3 slivky, 1 lyžicu vínneho octu, 1/2 lyžičku škorice, 1 lyžicu trstinového alebo kokosového cukru, 200 gramov gréckeho jogurtu a štipku tymianu

Viac chutných receptov od šikovných kuchárov zo Slovenska aj Česka nájdeš tu.


Tagy:
REKLAMA
Michaela Molnárová
Písanie je pre mňa spôsob, ako sprostredkovať realitu ostatným. Venujem sa mu odmalička a profesionálne pôsobím na EMEFKE od roku 2017. Mojou špecializáciou sú ľudské príbehy a rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Slovenska.Už niekoľko rokov žijem v Južnej Kórei, preto moje články často obsahujú aj cestovateľské zážitky a pútavé detaily o živote v Ázii. Vo voľnom čase ma pravdepodobne nájdete, ako si doprajem niečo sladké, čo sa malo zjesť až zajtra.
Najčítanejšie
Podobné