Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 2.11.2024
sk
cz
Památka zesnulých
Zdroj: ©Shutterstock

10 kulinárskych trikov, vďaka ktorým sa budeš cítiť ako skutočný šéfkuchár

Zopár lifehackov pre všetkých, ktorých baví varenie.

Ak si sa nenarodil do milionárskej rodiny a nemáš rodičov, ktorí ťa budú doživotne zásobovať peniazmi, tak skôr či neskôr, či ťa to baví, alebo nie, skončíš za kuchynskou linkou. Dôvodov na to je hneď niekoľko.

Azda najpochopiteľnejším dôvodom je, že nemáš rozpočet na každodenné návštevy reštaurácií. Možno varia dobre, možno aj relatívne zdravo a možno si to vieš oveľa viac užiť, ale jednoducho na to nemáš. Ale čo ak zlú kuchyňu skrátka nestrpíš a kvôli nesprávne ochutenému a zle uvarenému jedlu prichádzaš o peniaze aj o kilá?

S týmto by ti mal pomôcť tento článok. Dočítaš sa v ňom o desiatich trikoch, ako urobiť zo svojej domácej kuchynskej linky raj na zemi a ulahodiť tak chuťovým pohárikom seba aj svojej rodiny, spolubývajúcich či priateľov. Tak poďme na to a dobrú chuť!

1. Jedlo chutí nevýrazne

Problém môže tkvieť v tom, že napriek tomu, že používaš správne množstvo a druh korenia, nemáš ho dostatočne rozdrvené. Ak používaš koreniny, ako oregano, bazalku či rozmarín, pred posypaním pokrmu ich nezabudni poriadne rozmliaždiť medzi prstami alebo na tanieriku.

Shutterstock

2. Zelenina nie je čerstvá

A toto platí dvakrát tak pre šalát. Ak si rozbalíš ľadový šalát z fólie a nepoužiješ ho celý, a chceš, aby aj nabudúce chutil ako nový, odlož ho do chladničky v navlhčenej utierke. Zachová si svoju chrumkavosť a sviežu zeleninovú chuť.

3. Suroviny sú tvrdé

Pravdepodobne za to nemôžu samotné suroviny – na vine bude držanie noža. Krájať sa ti bude oveľa jednoduchšie, ak si nôž chytíš čo najviac vpredu a palec a ukazovák budeš mať až skoro na čepeli. Pri krájaní tak dosiahneš väčší moment sily a pôjde ti to ľahšie.

Shutterstock

4. Polievka je bez chuti

Ak rád robíš vývary, či už kuracie, hovädzie alebo akékoľvek iné, dúfame, že do nich nedávaš zeleninu hneď na začiatku. Správny postup zahŕňa vloženie samotného mäsa do studenej vody a pridanie zeleniny až vtedy, keď je mäso polotvrdé. A vývar vždy var bez pokrievky.

Mohlo by ťa zaujímať:

Čitatelia EMEFKA si mohli aktivovať Premium úplne zadarmo ako náš vianočný darček

5. Cestoviny sú nerovnomerne uvarené

Tento kulinársky nedostatok môže mať korene v nesprávnom pomere vody a cestovín. Najlepším receptom na varenie cestovín je dodržanie pomeru hmotnosti vody a cestovín 10 ku 1 – teda liter vody na každých 100 gramov cestovín.

Shutterstock

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.