Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 2.11.2024
sk
cz
Památka zesnulých
Zdroj: ©Shutterstock

10 kulinárskych trikov, vďaka ktorým sa budeš cítiť ako skutočný šéfkuchár

Zopár lifehackov pre všetkých, ktorých baví varenie.

6. Mäso sa rozpadáva

Tento problém môže byť spôsobený viacerými faktormi. Za spomenutie stojí nesprávne vyklepané mäso (obvykle príliš silno a príliš natenko), nesprávne pokrájané mäso (rezané nie kolmo na jeho pruhovanú štruktúru ale pozdĺž nej) alebo príliš dlho varené mäso (hlavne mäso z polievky).

7. Cesnak má nevýraznú arómu

Buď si kúpil lacný cesnak, alebo si ho nesprávne nakrájal. Ak nemáš pučidlo na cesnak (alebo aj keď ho máš a chceš byť sofistikovanejší), nekrájaj čerstvo ošúpaný cesnak len tak. Najprv si ho rozpuč o doštičku bočnou stranou noža a potom ho nakrájaj na čo najmenšie kúsky. Bude jemnejší a bude mať výraznejšiu chuť.

Shutterstock

8. Ryža sa lepí a je tvrdá

Ryžové útrapy môžu, podobne ako tie spomenuté vyššie, spočívať v niekoľkých dôvodoch. Jedným z nich je nedodržanie základného pravidla – ryža sa má variť pod pokrievkou a nemá sa otvárať – a to ani niekoľko minút po tom, ako vypneš plameň. Nechaj ju v hrnci zhruba šestnásť minút a venuj ďalších desať tomu, aby tam mohla odpočívať.

John George Haigh bohatí sérioví vrahovia

Odporúčame prečítať:

Zbohatli vďaka vraždám a médiám. Toto je 8 najbohatších sériových vrahov histórie

9. Citrón je horký

Ak si na svoj výtvor, napríklad na rybu, nakvapkal citrónovú šťavu a jedlo zhorklo, na vine je druh a vek citróna. Ak však používaš citrónovú kôru, dávaj si pozor na to, aby si pri výrobe pokrmu nastrúhal iba žltú vrstvu šupy. Ak sa ti tam dostane aj biela, hlbšia vrstva, jedlo ti tiež zhorkne, no tentokrát nemusí byť vinníkom chudák citrón.

Shutterstock

10. Jedlo je nerovnomerne upečené

A na záver veľmi všeobecná rada, ktorá sa uplatňuje na mäso, zemiaky, koláče, pizzu… skrátka čokoľvek, čo sa pečie v rúre. Ak nemáš najnovšiu rúru, približne v polovici pečenia vyber plech a vlož ho naspäť opačne, aby si predišiel tomu, že budeš mať jednu stranu jeho lahodného obsahu prepečenejšiu ako tú druhú.

Ak si tieto triky ocenil, no máš nejaký ďalší na doplnenie, podeľ sa oň s ostatnými čitateľmi v komentári. A dobrú chuť a veľa trpezlivosti pri varení!

Shutterstock

Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.