10 receptov na chutné polievky od slovenských a českých foodblogerov

Tieto chladné dni si priam pýtajú tanier horúcej polievky. Nemyslíš?


6. Orzo polievka od @laskavhrncoch

Na prípravu budeš potrebovať: 3 stopky zeleru, 3 veľké mrkvy, 1-2 šalotky, 1 mäsitú červenú papriku, 1 hrnček cestoviny orzo, 1 hrnček zvyškov mäsa z pečeného kuraťa, 700-1000 mililitrov vývaru, lyžicu olivového oleja, pár natrhaných kelových listov, pár lístkov čerstvej šalvie

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

7. Polievka s krupicovými knedličkami @davidvkuchyni

Na prípravu knedličiek budeš potrebovať: 200 gramov krupice, 4 lyžice kyslej smotany, 2 lyžice olivového oleja, 1 vajce, sušený cesnak, petržlenovú vňať, muškátový oriešok, soľ a čierne korenie

Na prípravu polievky budeš potrebovať: 150 gramov mrkvy, 75 gramov petržlenu, 75 gramov zeleru, 150 gramov kalerábu, 150 gramov zemiakov, 1 malú červenú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 100 gramov cukety, 1 jarnú cibuľku, 30 gramov masla, 1,5 lyžice hladkej múky, 1 liter vývaru, soľ a čierne korenie

8. Bryndzová polievka od @ketrin_sladucka

Na prípravu budeš potrebovať: 1 cibuľu, kúsok oravskej slaniny, 6 zemiakov, 500 mililitrov smotany na varenie, 300 gramov bryndze, 1 liter vývaru, hrsť hladkej múky, bravčovú masť, údenú soľ, údenú papriku, český kmín, sladkú papriku, bobkový list, celé čierne korenie

Odporúčame prečítať:

Pani chcela vedieť, ako často musí odčervovať deti. Absurdné výroky, ktoré niekto myslel úplne vážne

9. Frankfurtská polievka od @jahodiss

Na prípravu budeš potrebovať: 300 gramov zemiakov, 4 kuracie párky, 1 cibuľu, 1 liter kuracieho vývaru, 200 mililitrov šľahačkovej smotany, hrsť petržlenovej vňate, 2 lyžice hladkej múky, sladkú papriku, údenú papriku, 3 bobkové listy, nové korenie, soľ a čierne korenie

10. Vegánsky hráškový krém od @ivka_veggierecipes

Na prípravu budeš potrebovať: 500 gramov hrášku, za hrsť čerstvej mäty, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 menšiu cuketu alebo brokolicu, 1,5 litra zeleninového vývaru, kokosový olej, muškátový oriešok, sušený cesnak, sušenú cibuľu, soľ a mleté čierne korenie


Tagy:
REKLAMA
Michaela Molnárová
Písanie je pre mňa spôsob, ako sprostredkovať realitu ostatným. Venujem sa mu odmalička a profesionálne pôsobím na EMEFKE od roku 2017. Mojou špecializáciou sú ľudské príbehy a rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Slovenska.Už niekoľko rokov žijem v Južnej Kórei, preto moje články často obsahujú aj cestovateľské zážitky a pútavé detaily o živote v Ázii. Vo voľnom čase ma pravdepodobne nájdete, ako si doprajem niečo sladké, čo sa malo zjesť až zajtra.
Najčítanejšie
Podobné