„Konečne,“ povedala si si cez víkend po tom, čo si dopiekla siedmu várku medovníkov a zaprisahala sa, že na tento rok s vianočným pečením končíš. No potom prišla osudová chyba – ochutnala si. Po hodinách driny sa len tak zaprášilo, a hoci si vravíš, že tá chvíľková rozkoš za to stála, na Štedrý deň sa na to budeš pozerať asi trochu inak.
Nestresuj. Nič nie je stratené. Dnes sme pre teba totiž zozbierali 10 chutných receptov na vianočné dobroty od foodblogerov zo Slovenska a Česka. Okrem toho, že všetky vyzerajú neskutočne, je ich najväčšou prednosťou čo? Že ich ešte stále stíhaš upiecť. Ktorý z nich ťa oslovil najviac?
1. Nepečené medovníčky od @viktorie_hrazdilkova
Na prípravu budeš potrebovať: 200 mililitrov studeného mlieka, 1 lyžicu vanilkovo-orieškového krému, 1 balenie krémovej vanilkovej náplne, 200 gramov medových plátov, marmeládu, oriešky
2. Mrkvové linecké kolieska od @zdrave_s_vercou
Na prípravu budeš potrebovať: 150 gramov nastrúhanej mrkvy, 250 gramov špaldovej múky, 2 žĺtky, 140 mililitrov rozpusteného kokosového oleja, kôru a šťavu z jedného citróna, malinový džem
3. Šľahačkové pečivo od @recipesbyyou
Na prípravu budeš potrebovať: 450 gramov hladkej múky, 250 gramov masla, 1 smotanu na šľahanie (plus cukor na obaľovanie)
4. Perníkový cheesecake od @klaudia.recepty
Na prípravu korpusu budeš potrebovať: 150 gramov medovníčkov, 100 gramov kakaových bebe keksov, 100 gramov rozpusteného masla
Na prípravu plnky budeš potrebovať: 500 gramov jemného tvarohu, 200 gramov smotanového syra, 250 gramov mascarpone, 3 vajíčka, 200 gramov práškového cukru, perníkové korenie, škoricu, 2 lyžice hladkej múky
Na prípravu polevy budeš potrebovať: 150 gramov mliečnej čokolády, 100 gramov smotany na šľahanie
5. Vegánske karamelové kocky od @maruskaveg
Na prípravu korpusu budeš potrebovať: 120 gramov mandlí, 80 gramov kokosu, 120 gramov datlí, 2 lyžice kokosového oleja, vanilkový extrakt a štipku soli
Na prípravu karamelu budeš potrebovať: 150 gramov arašidového masla, 50 gramov kokosového oleja, 50 mililitrov agáve sirupu, vanilkový extrakt a štipku soli (plus čokoládu na preliatie)
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane