Zdroj: ©Shutterstock

10 sladkých receptov, ktorými na Valentína ohúriš svoju lásku

Recepty od foodblogerov zo Slovenska a Česka, ktoré osladia váš romantický večer.

6. Plnené taštičky od @maruskaveg

Na prípravu budeš potrebovať: 250 gramov špaldovej múky, 60 mililitrov repkového oleja, 60 mililitrov ovseného mlieka, 40 mililitrov javorového sirupu, lyžicu jablčného octu, čajovú lyžičku kypriaceho prášku, 100 gramov práškového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy, maliny sušené mrazom a malinovú čokoládu

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

7. Yorkšírsky puding s malinovým karamelom od @veronikabusova

Na prípravu pudingu budeš potrebovať: 200 gramov hladkej múky, 200 mililitrov mlieka, 80 mililitrov oleja, 4 vajíčka a štipku soli

Na prípravu karamelu budeš potrebovať: 60 gramov masla, 150 gramov kryštálového cukru, 150 mililitrov smotany na šľahanie, 15 mililitrov rumu, 150 gramov malín a štipku soli

8. Lávový koláčik od @klaudi_rimka

Na prípravu budeš potrebovať: 2 vajcia, 60 gramov masla, 60 gramov horkej čokolády (70 %), 50 gramov vanilkového cukru, 30 gramov hladkej múky, štipku soli a maslo a kakao na vystlanie formy na pečenie

9. Čokoládový fudge od @_foodieforyou

Na prípravu budeš potrebovať: čokoládu, arašidové maslo, kokosový olej a maliny

10. Vegánska valentínska roláda od @surovadcerka

Na prípravu cesta budeš potrebovať: 200 gramov hladkej múky, 140 gramov práškového cukru, 200 gramov sójového jogurtu, 90 gramov rastlinného mlieka, 30 gramov repkového oleja, 55 gramov vody, 4 gramy psyllia, 8 gramov kypriaceho prášku, čajovú lyžičku vanilkovej pasty, červené potravinárske farbivo a štipku soli

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Na prípravu šľahačkového krému budeš potrebovať: 200 gramov rastlinnej smotany na šľahanie, 50 gramov kryštálového cukru, čajovú lyžičku vanilkovej pasty, 150 gramov sójovej kyslej smotany a 150 gramov jahôd

Na prípravu krému na zdobenie budeš potrebovať: 30 gramov rastlinného masla, 30 gramov kryštálového cukru, 40 gramov hladkej múky, 27 gramov vody, 2 gramy psyllia a červené potravinárske farbivo

Čítaj ďalej: Varenie bez múky? 10 chutných bezlepkových receptov od slovenských a českých foodblogerov


Tagy:
REKLAMA
Michaela Molnárová
Písanie je pre mňa spôsob, ako sprostredkovať realitu ostatným. Venujem sa mu odmalička a profesionálne pôsobím na EMEFKE od roku 2017. Mojou špecializáciou sú ľudské príbehy a rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Slovenska.Už niekoľko rokov žijem v Južnej Kórei, preto moje články často obsahujú aj cestovateľské zážitky a pútavé detaily o živote v Ázii. Vo voľnom čase ma pravdepodobne nájdete, ako si doprajem niečo sladké, čo sa malo zjesť až zajtra.
Najčítanejšie
Podobné