Palacinky, hamburger či banány – to sú položky, ktoré sa v našich jedálničkoch vyskytujú pomerne často. No nedá sa ich jedenie či skladovanie uľahčiť? Toto je 10 trikov, ktoré ti uľahčia život natoľko, že to už nebudeš robiť inak.
1. Burger by sa mal jesť presne opačne, ako to väčšina z nás robí – tou hrubšou žemľou dole. Tá totiž nasiakne všetku šťavu, ktorá by za iných okolností skončila na tanieri alebo na tebe.

2. Keď palacinky poleješ sirupom, vrchná je ním poriadne „napitá“, spodná zase úplne suchá. Aby sa dostalo sirupu všetkým rovnako, stačí ich najprv pokrájať a chvíľu nechať tak.

3. Ľadová káva je super, len dokiaľ sa roztopí ľad – potom už chutí ako vodová brečka. Aby si sa toho vyvaroval, nahraď klasický ľad zmrazenou kávou.

4. Vyhadzuješ každý týždeň kopec prehnitých banánov, lebo ich nestíhaš jesť? Zabaľ nabudúce stonky do fólie a vydržia ti o štyri až päť dní dlhšie.

5. Na výrobu dokonalého sendviča opekaj v hriankovači dve hrianky v jednom „otvore“. Tak budú zvonku chrumkavé a zvnútra mäkučké a vláčne, ako to má byť.

6. Avokádo rýchlo hnedne. Aby si tomu zabránil, pokvapkaj ho citrónovou alebo limetkovou šťavou.

7. Šalát ti vydrží dlhšie, keď ho zabalíš do krabičky s papierovou utierkou. Utierka vpije nadbytočnú vlhkosť a listy budú aj o niekoľko dní vyzerať… respektíve nevyzerať, akoby ich už raz niekto jedol.

8. Víno posunie každé jedlo na vyššiu úroveň. Nie vždy máš však poruke načatú fľašu a otvárať novú kvôli takej troche ti príde zbytočné. Vyrieš to jednoducho – keď otvoríš novú fľašu, trochu z nej ulej do formy na ľad a strč to do mraziaku.

9. Pistácie sa otvárajú naozaj ťažko. Ak si pri tom nechceš dolámať nechty, použi škrupinu z už zjedenej pistácie.

10. Jednoduchý spôsob, ako odhadnúť, či je avokádo zrelé už v obchode, je odštiepiť stonku. Ak je miesto pod ňou tmavé, avokádo má už najlepšie časy za sebou. Ak je žlté, je akurát.
