Zdroj: ©Shutterstock

10 veľkonočných receptov od foodblogerov zo Slovenska a Česka, ktoré musíš vyskúšať

Jarné recepty, ktorými si spríjemníš Veľkú noc.

6. Žĺtkové rezy od @lucia_sukenikova_mojejedlo

Na prípravu budeš potrebovať: 250 gramov masla, 435 gramov práškového cukru, 6 vajec, 150 gramov polohrubej múky, 250 gramov mletých orechov, kypriaci prášok, 2 lyžice kakaa, 4 lyžice mlieka, štipku soli a čokoládu na varenie na ozdobenie.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

7. Veľkonočný cvikláč od @kukucka.pecie

Na prípravu budeš potrebovať: 4 vajcia, 100 gramov špaldovej múky, 100 gramov erythritolu, 30 gramov kakaa, 200 gramov roztopenej horkej čokolády, 100 gramov roztopeného masla, čajovú lyžičku prášku do pečiva a smotanu na šľahanie.

8. Veľkonočné medovníčky od @furt_v_kuchyni

Na prípravu budeš potrebovať: 2 vajcia, 170 gramov medu, 100 gramov krupicového cukru, čajovú lyžičku sódy bikarbóny, 125 gramov masla, 400 gramov hladkej múky, 150 gramov práškového cukru, 3 polievkové lyžice perníkového korenia a štipku soli.

9. Slané veľkonočné vajíčka od @viktorie_hrazdilkova

Na prípravu budeš potrebovať: brokolicu, 2 vajcia, 100 gramov strúhaného syra, cícerovú múku, 5 vajec natvrdo, čierne korenie a soľ.

10. Orechovo-makový pletenec od @foodeliciouswithtinka

Na prípravu cesta budeš potrebovať: 400 gramov hladkej múky, vajce, balík sušeného droždia, 70 gramov trstinového cukru, 70 gramov prepusteného masla, vanilkový cukor, 200 mililitrov mlieka a štipku soli.

Na prípravu makovej plnky budeš potrebovať: 80 gramov mletého maku, 30 gramov cukru, 1,5 lyžice višňového džemu, 70 mililitrov mlieka a štipku škorice.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Odporúčame prečítať:

Kristýna sa narodila bez konečníka: Kedysi som mohla prespať pokojne až 16 hodín denne a 4 hodiny som trávila na toalete (ROZHOVOR)

Na prípravu orechovej plnky budeš potrebovať: 80 gramov mletých vlašských orechov, 30 gramov cukru, 1,5 lyžice marhuľového džemu, 50 mililitrov mlieka a štipku škorice.


Tagy:
REKLAMA
Michaela Molnárová
Písanie je pre mňa spôsob, ako sprostredkovať realitu ostatným. Venujem sa mu odmalička a profesionálne pôsobím na EMEFKE od roku 2017. Mojou špecializáciou sú ľudské príbehy a rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Slovenska.Už niekoľko rokov žijem v Južnej Kórei, preto moje články často obsahujú aj cestovateľské zážitky a pútavé detaily o živote v Ázii. Vo voľnom čase ma pravdepodobne nájdete, ako si doprajem niečo sladké, čo sa malo zjesť až zajtra.
Najčítanejšie
Podobné