8. Krémová polievka
Na prípravu dokonalej krémovej zeleninovej polievky tiež existuje jednoduchá pomôcka. Predtým, ako zeleninu začnete variť, pokrájanú ju opražte na panvici na olivovom oleji. Potom ju zalejte vodou alebo vývarom podľa vašej voľby. Toto ľahké osmahnutie skaramelizuje cukor v zelenine a podčiarkne tým jej znamenitú chuť.
9. Palacinky
Čaro dokonalých palaciniek sa skrýva v jednej čarovnej prísade. Pridajte do klasického cesta dve polievkové lyžice kyslej smotany a určite neoľutujete. Palacinky budú omnoho vláčnejšie a nadýchanejšie.
10. Cukor nielen na sladkosti
Z bežného života sme zvyknutí, že cukor patrí len do sladkých pokrmov, no podľa profesionálnych kuchárov to tak vôbec nie je. Možno ho použiť rovnako ako akékoľvek iné korenie a v správnej kombinácii dodá jedlu šmrnc. Veľmi sa hodí do pokrmov z paradajok či paradajkovej pasty, pretože zmierni prirodzenú kyslosť týchto červených plodov a zvýrazní ich chuť.
11. Dokonalé volské oko
3 základne veci, ktoré potrebujete na dokonalé volské oko, sú panvica s hrubými stenami, maslo a horák na minime. Dobre rozohrejte panvicu a pridajte 1 či 2 lyžice masla. Nechajte ho pomaly sa roztopiť, no nie škvariť (keď sa začnú tvoriť bublinky). Rozbite doň vajíčko a varte 4-5 minút. Nakoniec posypte soľou a užívajte.
12. Čistý vývar
Vývar je základom mnohých pokrmov, no pripraviť ho chutne tak, aby bol kryštálovo čistý – to je umenie. Ak chcete váš vývar priviesť k dokonalosti, varte najprv vo vode kura samotné po dobu 3 hodín. Nenechajte však vodu zovrieť a zbierajte usadeniny na povrchu. Po hodine a pol pridajte zeleninu a petržlenovú vňať. Mnohokrát nie je na škodu aj tú zeleninu pred hodením do polievky trochu osmažiť na panvici.
13. Chrumkavá kôrka na chlebe
Ak pečiete chlieb doma, môžu nastať isté problémy s kôrkou – buď je príliš hrubá, alebo bledá, jednoducho celkom nevyhovujúca. Tento problém sa však dá veľmi jednoducho vyriešiť. Položte do rúry počas pečenia misku s vodou. Para sa o všetko postará a na vás bude vo výsledku čakať perfektne chrumkavý chlebík.
14. Skaramelizovaná cibuľa
Správne skaramelizovať cibuľu môže byť niekedy veľmi náročné. Ako to teda robiť správne? Na strednom ohni rozpáľte panvicu a pridajte do nej oboje – olej aj maslo. Nakrájajte cibuľu a dobre ju osoľte, potom vysypte na panvicu. Soľ sa postará o tri veci: zbaví cibuľu nepríjemného zápachu, pomôže jej uvariť sa rýchlejšie a zvýrazní sladkastú chuť.