Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 5.12.2024
sk
Oto
cz
Jitka
Zdroj: ©Shutterstock

14 trikov od profesionálnych šéfkuchárov, s ktorými ti to v kuchyni pôjde lepšie

Alebo užitočné life hacky pre nebíčko v papuľke.

8. Krémová polievka

Na prípravu dokonalej krémovej zeleninovej polievky tiež existuje jednoduchá pomôcka. Predtým, ako zeleninu začnete variť, pokrájanú ju opražte na panvici na olivovom oleji. Potom ju zalejte vodou alebo vývarom podľa vašej voľby. Toto ľahké osmahnutie skaramelizuje cukor v zelenine a podčiarkne tým jej znamenitú chuť.

varenie, triky šéfkuchárov, jedlo, krémová polievka
Pexels

9. Palacinky

Čaro dokonalých palaciniek sa skrýva v jednej čarovnej prísade. Pridajte do klasického cesta dve polievkové lyžice kyslej smotany a určite neoľutujete. Palacinky budú omnoho vláčnejšie a nadýchanejšie.

varenie, triky šéfkuchárov, jedlo, palacinky
Pexels

10. Cukor nielen na sladkosti

Z bežného života sme zvyknutí, že cukor patrí len do sladkých pokrmov, no podľa profesionálnych kuchárov to tak vôbec nie je. Možno ho použiť rovnako ako akékoľvek iné korenie a v správnej kombinácii dodá jedlu šmrnc. Veľmi sa hodí do pokrmov z paradajok či paradajkovej pasty, pretože zmierni prirodzenú kyslosť týchto červených plodov a zvýrazní ich chuť.

varenie, triky šéfkuchárov, jedlo, cukor
Pexels

11. Dokonalé volské oko

3 základne veci, ktoré potrebujete na dokonalé volské oko, sú panvica s hrubými stenami, maslo a horák na minime. Dobre rozohrejte panvicu a pridajte 1 či 2 lyžice masla. Nechajte ho pomaly sa roztopiť, no nie škvariť (keď sa začnú tvoriť bublinky). Rozbite doň vajíčko a varte 4-5 minút. Nakoniec posypte soľou a užívajte.

varenie, triky šéfkuchárov, jedlo, vajíčka, volské oko
Pexels

12. Čistý vývar

Vývar je základom mnohých pokrmov, no pripraviť ho chutne tak, aby bol kryštálovo čistý – to je umenie. Ak chcete váš vývar priviesť k dokonalosti, varte najprv vo vode kura samotné po dobu 3 hodín. Nenechajte však vodu zovrieť a zbierajte usadeniny na povrchu. Po hodine a pol pridajte zeleninu a petržlenovú vňať. Mnohokrát nie je na škodu aj tú zeleninu pred hodením do polievky trochu osmažiť na panvici.

varenie, triky šéfkuchárov, jedlo, vývar, polievka
Pexels

13. Chrumkavá kôrka na chlebe

Ak pečiete chlieb doma, môžu nastať isté problémy s kôrkou – buď je príliš hrubá, alebo bledá, jednoducho celkom nevyhovujúca. Tento problém sa však dá veľmi jednoducho vyriešiť. Položte do rúry počas pečenia misku s vodou. Para sa o všetko postará a na vás bude vo výsledku čakať perfektne chrumkavý chlebík.

varenie, triky šéfkuchárov, jedlo, chlieb
Pexels

Odporúčame prečítať:

Koniec veľkej lásky z Farmy? Hruška mal údajne podvádzať Kláru

14. Skaramelizovaná cibuľa

Správne skaramelizovať cibuľu môže byť niekedy veľmi náročné. Ako to teda robiť správne? Na strednom ohni rozpáľte panvicu a pridajte do nej oboje – olej aj maslo. Nakrájajte cibuľu a dobre ju osoľte, potom vysypte na panvicu. Soľ sa postará o tri veci: zbaví cibuľu nepríjemného zápachu, pomôže jej uvariť sa rýchlejšie a zvýrazní sladkastú chuť.

varenie, triky šéfkuchárov, jedlo, cibuľa
Pexels

Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.