11. Šalotka
Nauč sa používať šalotky. Známy americký kuchár Anthony Bourdain raz napísal, že to najlepšie, čo môže domáci kuchár urobiť, aby priblížil svoje výtvory k tým z obľúbených reštaurácií, je používať šalotky. Majú veľký dopad na výslednú chuť. – MassiveConcern / Reddit
12. Šťavnaté fašírky
Keď pripravuješ fašírky na panvici či na grile a potlačíš ich naberačkou, neprepečú sa rýchlejšie. Namiesto toho z nich vytlačíš všetku šťavu a vo výsledku budú suché. – Jdmistra81 / Reddit
13. Ideálna ryža
Ak musíš po varení cediť z hrnca vodu, tak to nerobíš správne. Var ryžu v pomere dva hrnčeky vody na jeden hrnček ryže na nízkej teplote v hrnci na ryžu a s pokrievkou. Ku koncu prehrab vidličkou a nechaj dôjsť. Ryža bude vláčna, ani tvrdá, ani na kašu – proste ideálna. – Derpado514 / Reddit
14. Pečenie slaniny v rúre
Pri pečení slaniny rúru nepredhrievaj. Rúra musí byť studená. V polovici pečenia otoč slaninu na druhú stranu a dostaneš delikátnu, chrumkavú slaninku. – ReadontheCrapper / Reddit
15. Solenie
Soľ by sa mala do jedla pridávať pred alebo počas varenia, podľa toho, ako si to dané ingrediencie vyžadujú. Nikdy však nie na záver, keď už je jedlo naložené na tanieri. Vtedy nemá čas so všetkým splynúť a nebude to dobré. – I_am_Bob / Reddit
Bonus: Používanie „kliešťov“
Pred použitím kliešťov na obracanie mäsa nimi preventívne dvadsaťkrát zacvakaj, načerpaj skúsenosti zo života kraba a uisti sa, že dobre fungujú. Na jedlo to bude mať nulový dopad, ale je to sranda. – large00f / Reddit