Zdroj: ©Shutterstock

15 užitočných rád od šéfkuchárov, ktorými vyšperkuješ svoje kulinárske zručnosti

Ako správne (ne)soliť a kedy pridávať do jedla cesnak?

11. Šalotka

Nauč sa používať šalotky. Známy americký kuchár Anthony Bourdain raz napísal, že to najlepšie, čo môže domáci kuchár urobiť, aby priblížil svoje výtvory k tým z obľúbených reštaurácií, je používať šalotky. Majú veľký dopad na výslednú chuť. – MassiveConcern / Reddit

12. Šťavnaté fašírky

Keď pripravuješ fašírky na panvici či na grile a potlačíš ich naberačkou, neprepečú sa rýchlejšie. Namiesto toho z nich vytlačíš všetku šťavu a vo výsledku budú suché. – Jdmistra81 / Reddit

Shutterstock

13. Ideálna ryža

Ak musíš po varení cediť z hrnca vodu, tak to nerobíš správne. Var ryžu v pomere dva hrnčeky vody na jeden hrnček ryže na nízkej teplote v hrnci na ryžu a s pokrievkou. Ku koncu prehrab vidličkou a nechaj dôjsť. Ryža bude vláčna, ani tvrdá, ani na kašu – proste ideálna. – Derpado514 / Reddit

Odporúčame prečítať:

Totálny chaos v priamom prenose: Markíza čelí kritike. Niečo takéto sa v Televíznych novinách ešte nestalo

14. Pečenie slaniny v rúre

Pri pečení slaniny rúru nepredhrievaj. Rúra musí byť studená. V polovici pečenia otoč slaninu na druhú stranu a dostaneš delikátnu, chrumkavú slaninku. – ReadontheCrapper / Reddit

Shutterstock

15. Solenie

Soľ by sa mala do jedla pridávať pred alebo počas varenia, podľa toho, ako si to dané ingrediencie vyžadujú. Nikdy však nie na záver, keď už je jedlo naložené na tanieri. Vtedy nemá čas so všetkým splynúť a nebude to dobré. – I_am_Bob / Reddit

Bonus: Používanie „kliešťov“

Pred použitím kliešťov na obracanie mäsa nimi preventívne dvadsaťkrát zacvakaj, načerpaj skúsenosti zo života kraba a uisti sa, že dobre fungujú. Na jedlo to bude mať nulový dopad, ale je to sranda. – large00f / Reddit

Shutterstock

Tagy:

Najčítanejšie
Podobné