Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Pondelok 23.12.2024
sk
Nadežda
, Naďa
cz
Vlasta

Palacinky, hamburger či banány – to sú položky, ktoré sa v našich jedálničkoch vyskytujú pomerne často. No jeme ich naozaj správne? Znie to bizarne, že ešte aj taká banálna činnosť, ako konzumácia potravy sa dá vykonávať nesprávne. A predsa…

1. Burger by sa mal jesť presne opačne, ako to väčšina z nás robí – tou hrubšou žemľou dole. Tá totiž nasiakne všetku šťavu, ktorá by za iných okolností skončila na tanieri alebo na tebe.

Pxhere, MiSs BLaCKeYa / Flickr

2. Keď palacinky poleješ sirupom, vrchná je ním poriadne „napitá“, spodná zase úplne suchá. Aby sa dostalo sirupu všetkým rovnako, stačí ich najprv pokrájať a chvíľu nechať tak.

Calum Lewis / Unsplash, Imgur

3. Ľadová káva je super len dokiaľ sa roztopí ľad – potom už chutí ako vodová brečka. Aby si sa tomu vyvaroval, nahraď klasický ľad zmrazenou kávou. 

Linda Xu / Unsplash, Nathan Dumlao / Unsplash

4. Každý by len jedol, no umývať potom riady? To sa nikomu nechce. Našťastie, na pukance misku špiniť netreba – stačí urobiť otvor do papierového sáčku, v ktorom sa robili.

Phillip Goldsberry / Unsplash, He_of_God / Reddit

5. Vyhadzuješ každý týždeň kopec prehnitých banánov, lebo ich nestíhaš jesť? Zabaľ nabudúce stonky do fólie a vydržia ti o štyri až päť dní dlhšie.

Wikimedia, byRHSin / Twitter

6. Na výrobu dokonalého sendviča opekaj v hriankovači dva krajce chleba v jednom „otvore“. Tak budú zvonku chrumkavé a zvnútra mäkučké a vláčne, ako to má byť.

Pexels, smkD_ / Reddit

7. Nanuk je síce chutný, no rýchlo sa topí a ty vo výsledku ostaneš lepkavý od hlavy až po päty. Aby sa to nedialo, navleč naň zo spodnej strany košík na muffiny.

Goran Ivos / Unsplash, audiodev / Reddit

8. Avokádo rýchlo hnedne. Aby si tomu zabránil, pokvapkaj ho citrónovou alebo limetkovou šťavou.

Pixabay, Pixabay

9. Šalát ti vydrží dlhšie, keď ho zabalíš do krabičky s papierovou utierkou. Utierka vpije nadbytočnú vlhkosť a listy budú aj o niekoľko dní vyzerať… respektíve nevyzerať, akoby ich už raz niekto jedol.

Liza / Flickr, wiscowonder / Reddit

10. Víno posunie každé jedlo na vyššiu úroveň. Nie vždy máš však poruke načatú fľašu a otvárať novú kvôli takej troche ti príde zbytočné. Vyrieš to jednoducho – keď otvoríš novú fľašu, trochu z nej ulej do formy na ľad a strč to do mraziaku.

Pexels, tannico.it / Instagram

11. Pistácie sa otvárajú naozaj ťažko. Ak si pri tom nechceš dolámať nechty, použi škrupinu z už zjedenej pistácie.

needabofa / Instagram, logangrey123 / Reddit

12. Jednoduchý spôsob, ako odhadnúť, či je avokádo zrelé už v obchode, je odštiepiť stonku. Ak je miesto pod ňou tmavé, avokádo má už najlepšie časy za sebou. Ak je žlté, je akurát.

Pixabay, Pixabay

13. Hoci je na to primárne určený nôž, niektoré veci sa proste ľahšie natierajú lyžičkou. Tá aspoň do chleba nevytlačí dieru.

Wikimedia, Imgur

14. Ak tvoje srdce baží po slanine, ktorá perfektne sedí na krajec chleba, tak ju takto pozapletaj. Varovanie: Možno skôr zomrieš od hladu, ako to dokončíš.

CounterYou / Reddit, olagon / Reddit

15. Rožky na krabičkách od malých džúsikov majú svoju funkciu – dieťa si za ne môže džús chytiť. 

Matt Biddulph / Flickr, EB8 / Reddit

16. Keď sa o melón delíš s priateľmi, je praktickejšie nakrájať ho takto. Narobí to menej neporiadku a určite sa ujde každému.

Misty Johnson / Flickr, Danandrec123 / Reddit

Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.