Snaha ušetriť sa mu stala osudnou. Portál IFLScience informoval o prípade 20-ročného belgického študenta, ktorý si v nedeľu pripravil na obed špagety. Na tom by nebolo nič zvláštne, avšak keďže sa mladík snažil ušetriť peniaze, rozhodol sa pripravenými cestovinami živiť po celý týždeň.
Cestoviny uvaril a uložil do plastových nádob. Keď dostal hlad, tak si ich proste ohrial. Kardinálnou chybou ale bolo, že ich neodložil do chladničky, ale nechal ich v kuchyni v normálnej izbovej teplote. Keď si dal cestoviny po piatich dňoch, zdalo sa mu, že chutia nejako zvláštne. To ale pripisoval novej omáčke.
Zbytočná tragédia
Už po polhodine mu však prišlo extrémne zle, mal silné bolesti žalúdka a hlavy. Okrem toho sa uňho objavila hnačka a vracanie. Mladík si zrejme myslel, že cestoviny boli trochu pokazené, ale že nič horšie, ako nevoľnosť mu nehrozí. Nevyhľadal teda lekára a namiesto toho sa rozhodol ťažkosti proste vyležať.
Keď sa ho rodičia vydali na druhý deň skontrolovať, našli ho mŕtveho. Podľa pitvy zomrel okolo štvrtej hodine ráno, teda nejakých desať hodín po tom, čo zjedol špagety. Mladíkovi zlyhala pečeň a ako hlavná príčina smrti bola určená otrava jedlom. V mladíkovom tele sa našli stopy po baktérii Bacillus cereus, ktorá sa nachádza v mnohých potravinách a pri ich nesprávnom skladovaní môže spôsobiť otravu. Preto je dôležité potraviny nenechávať dlho v izbovej teplote, ale v chladničke. To zamedzí, aby sa baktéria ďalej množila.