Na prácu v gastre musí mať človek gule… a silný žalúdok, nervy z ocele, schopnosť na desať hodín potlačiť všetky svoje biologické potreby, nepotrebovať dovolenku, dýchateľný vzduch, suchú podlahu, prakticky nič. Niektorí tú prácu zbožňujú, iní ju robia len z núdze, no oba tábory sa zhodnú na jednom. Určite to nie je prechádzka ružovou záhradou. A tieto fotky sú toho jasným dôkazom.
1. „Keď tvoja strava pozostáva prevažne zo zvyškových hranolčekov.“
2. „Zatvárame o desiatej. Toto sa stalo o 22:16.“
3. „Včera sa náš kuchár tak porezal, že musel ísť do nemocnice a zobrať si deň voľna. Takto očakávame jeho príchod.“
4. „Každá jedna kuchyňa, v ktorej som pracoval.“
5. „Pozerám svoju online promóciu a zároveň chystám kuchyňu. Hádam vyhlásia moje meno skôr, ako mi začne zmena.“
6. „Máme málo personálu. Ak nemáte trpezlivosť, choďte inam.“
7. „Ako sme s kolegami oslávili Nový rok.“
8. A ešte jedna novoročná…
9. „Práve som naporcioval 250 kilogramov kuracích pŕs.“
10. „Ako sa cítim po každej dlhej zmene. Pracujem v reštaurácii, kde sa do kuchyne nezmestí viac ako jeden kuchár, ale usadiť môžeme 60 ľudí. Každý deň máme plno.“
11. „Pomocný kuchár sa ma opýtal, či nepotrebujem fixku.“
12. „Kto, dopekla, včera zatváral?!“
13. „Ja už tu dnes nechcem byť.“
14. „Takže ty si kuchár? To musíš doma jesť samé dobroty.“
15. „Aha, stôl pre 14-tich a stôl pre 10-tich. Poďme ich usadiť naraz.“
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane