25 tragických záberov z reštaurácií, ktoré zdvihnú tlak každému, kto pracoval v kuchyni

Toto sú veci, ktoré ako zákazník neuvidíš.


Každá práca vie byť stresujúca, ale keď ti reálne horí pod r*ťou, za ňou aj vedľa nej, jedáleň je plná ľudí s alergiami od výmyslu sveta a pomocný kuchár si kdesi v kúte škrabká zadok vidličkou, to je predsa len trochu iný kaliber. Ľudia v gastronomickom priemysle v tom už ale majú prax.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Pokiaľ k nim patríš aj ty, máme tu článok, ktorý v tebe vyvolá zmesku rôznych emócií. Možno sa zasmeješ, možno si poplačeš, možno budeš mať od jedu sto chutí vyšmariť mobil z okna… bohvie. Každopádne, toto je niekoľko záberov z pozadia práce v reštauračnej kuchyni, tak sa teda poďme na ne pozrieť.

1. Jediné tričko povolené v kuchyni

2. „Objednávka večera: Prime rib steak s plátkom syra provolone.“

3. „Prechádzam si rozchodom, takže mi tam, prosím, dajte toľko kyslých uhoriek, koľko môžete, aby vás nevyrazili.“

4. „Toto je darček, nie prepitné. Nenahlasujte to – zdaňovanie je krádež.“

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

5. „Pripravujem sushi v nóbl talianskej reštaurácii. Aké absurdnosti robíte vy?“

6. „S kuchármi údajne pijeme veľa kávy, tak sa nám to vedenie rozhodlo rátať.“

7. „Prvá objednávka dňa.“

8. „Ešte niekto iný používa tento trik pri príprave vajíčkového šalátu?“

9. „Všetko musí mať štítok.“

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

10. „Dva roky dozadu náš kuchár zistil, že nemôže tie tácky ukladať na seba donekonečna.“

Mohlo by ťa zaujímať:

Máš zlý deň? Týchto 20 ľudí má zaručene omnoho horší

11. „Och, takže ty si kuchár? To musíš jesť samé dobroty!“

12. „Predstavujem vám – kocku šunky z kociek šunky.“

13. „Vážne… a naši manažéri s tým nemajú žiaden problém.“

14. „Nová posila nášho distribútora očividne mala pocit, že frekventovaná chodba je dobré miesto na vyloženie objednávky.“

15. „Prečo ma náš dodávateľ neznáša? Objednal som si 70 kíl halibuta a prišla mi jedna 70-kilová ryba.“

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

16. „Prvý deň nášho nového umývača riadu. Nech boh žehná jeho nevinnej duši.“

17. „Rozmrazuje jedlo pod horúcou vodou a potom sa diví, prečo nejem u nás v reštaurácii.“

18. „Jasné, položme sto kíl múky na šalátové listy. Bude to fajn.“

19. „Hups.“ (pozn. autora – nejde o doslovný preklad)

20. „Kuchár chcel 45 kíl semienok z granátového jablka. O štyri hodiny neskôr sme to konečne dokončili.“

Mohlo by ťa zaujímať:

20 zaujímavých a zvláštnych vecí, na ktoré ľudia narazili v reštauráciách

21. „Nové pravidlo v kuchyni – zamestnanci smú pozerať na záchode filmy pre dospelých len so slúchadlami.“

22. „Keď nefunguje fritéza a objednávky stále pribúdajú.“

23. „Včera večer si chlapík objednal steak extra extra extra well done a prihorený. Povedal, že takto to je dokonalé.“

24. „Namiesto piatich litrov cmaru som objednal päť prepraviek.“

25. „Naši čašníci sa ma snažia zabiť. Pošlite pomoc.“


Tagy:
REKLAMA
Michaela Molnárová
Písanie je pre mňa spôsob, ako sprostredkovať realitu ostatným. Venujem sa mu odmalička a profesionálne pôsobím na EMEFKE od roku 2017. Mojou špecializáciou sú ľudské príbehy a rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Slovenska.Už niekoľko rokov žijem v Južnej Kórei, preto moje články často obsahujú aj cestovateľské zážitky a pútavé detaily o živote v Ázii. Vo voľnom čase ma pravdepodobne nájdete, ako si doprajem niečo sladké, čo sa malo zjesť až zajtra.
Najčítanejšie
Podobné