Zdroj: ©Shutterstock

25 zaujímavých faktov o jedle a bežných potravinách, ktoré ťa prekvapia

Vieš, čo si vlastne dávaš do úst? Asi nie.

16. Broskyňa a nektárinka je to isté ovocie. Líšia sa len v jednom géne, ktorý určuje, či bude šupka chlpatá alebo hladká.

Shutterstock
ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

17. Citrón pláva na vodnej hladine, limetka sa potopí

Shutterstock

18. Niektoré dresingy a mliečka do kávy obsahujú oxid titaničitý, ktorý možno nájsť napríklad aj v opaľovacích krémoch. Na svedomí má žiarivú bielu farbu

Shutterstock

19. Kukuričný klas má väčšinou párny počet radov, pravdepodobne ich je dokopy 16

Shutterstock

20. Pred domestikáciou znášali sliepky zhruba len tucet vajíčok ročne

Shutterstock
nostalgické jedlá, jedlá z detstva, dukátové buchtičky, krupicová kaša, slovenské jedlá

Mohlo by ťa zaujímať:

10 milovaných jedál, ktoré sa nám neoddeliteľne spájajú s detstvom

21. Mrkvy boli pôvodne fialové alebo biele. Oranžová farba, akú poznáme dnes, je výsledkom mutácie

Shutterstock
ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

22. Vďaka svojmu chemickému zloženiu vedia zemiaky pohlcovať a odrážať wifi signál

Shutterstock

23. Niektoré sladkosti vďačia za svoju vanilkovú príchuť kastoreu – sekrétu z pachových žliaz bobra

Shutterstock

24. Kozie mäso je najpopulárnejšie mäso na svete

Shutterstock

25. V Londýne je viac indických reštaurácií ako v Bombaji či Dillí

Shutterstock

Tagy:
REKLAMA
Redakcia
Redakcia EMEFKA je tím skúsených redaktorov, autorov a kreatívcov, ktorí denne prinášajú zábavný, inšpiratívny a aktuálny obsah zo sveta popkultúry, lifestyle a spoločenského diania. Naši autori dbajú na kvalitu, overovanie faktov a originalitu, aby čitateľom poskytli spoľahlivé a pútavé články, ktoré si získali tisíce fanúšikov po celom Slovensku.
Najčítanejšie
Podobné