8 potravín, ktoré rozhodne nepatria do mikrovlnky. Zničí sa tak ich kvalita aj chuť

Zohrievanie v mikrovlnke je síce rýchle, no nie vždy bezpečné.


5. Jablká a iné ovocie s vysokým obsahom cukru

Ovocie, ako jablká, hrušky alebo hrozno, sa pri ohreve v mikrovlnke môže stať príliš mäkkým a stratí svoju prirodzenú štruktúru. Mikrovlnka urýchľuje rozklad cukrov v ovocí, čo môže spôsobiť ich karamelizáciu alebo dokonca spálenie. Okrem toho, ak mikrovlnka neohreje ovocie rovnomerne, môže sa stať, že niektoré časti budú horúce a iné studené.

6. Produkty v plechovkách

Zahriatie produktov v plechovkách môže byť riskantné, pretože plechovky môžu pri zahrievaní vybuchnúť. Mikrovlnky vytvárajú tlak vo vnútri plechovky, čo môže spôsobiť jej prasknutie alebo výbuch. Ak chcete ohriať mliečne produkty, radšej ich vyprázdnite do vhodnej nádoby.

7. Chlieb

Hoci mikrovlnka je rýchla, na ohrev chleba nie je ideálna. Chlieb sa pri ohreve v mikrovlnke stáva gumovitým a stráca svoju čerstvosť. Ak chcete ohriať chlieb alebo rožky, radšej použite rúru alebo gril. Tieto metódy udržia chlieb chrumkavý a voňavý.

8. Zemiaky

Zemiaky, ktoré sú ohrievané v mikrovlnke, môžu stratiť svoju pôvodnú štruktúru. Pri tomto spôsobe ohrievania sa totiž často stávajú gumovými a menej chutnými, čo sa nedá povedať o zemiakoch pripravených v rúre alebo na sporáku.

5 potravín, ktoré rozhodne nepatria do mikrovlnky. Môže zničiť ich kvalitu a sebe spôsobiť zdravotné problémy
Shutterstock


Tagy:

Veronika Kužmová
Som z východu a som na to hrdá. Vyštudovala som editorstvo a vydavateľskú prax a raz by som chcela zeditovať knihu, ktorá vyhrá Nobelovu cenu. Zaujímam sa o zdravý životný štýl a rada cvičím, aby som potom mohla robiť svoju druhú najobľúbenejšiu činnosť - jesť.
Najčítanejšie
Podobné