5. Jablká a iné ovocie s vysokým obsahom cukru
Ovocie, ako jablká, hrušky alebo hrozno, sa pri ohreve v mikrovlnke môže stať príliš mäkkým a stratí svoju prirodzenú štruktúru. Mikrovlnka urýchľuje rozklad cukrov v ovocí, čo môže spôsobiť ich karamelizáciu alebo dokonca spálenie. Okrem toho, ak mikrovlnka neohreje ovocie rovnomerne, môže sa stať, že niektoré časti budú horúce a iné studené.
6. Produkty v plechovkách
Zahriatie produktov v plechovkách môže byť riskantné, pretože plechovky môžu pri zahrievaní vybuchnúť. Mikrovlnky vytvárajú tlak vo vnútri plechovky, čo môže spôsobiť jej prasknutie alebo výbuch. Ak chcete ohriať mliečne produkty, radšej ich vyprázdnite do vhodnej nádoby.
7. Chlieb
Hoci mikrovlnka je rýchla, na ohrev chleba nie je ideálna. Chlieb sa pri ohreve v mikrovlnke stáva gumovitým a stráca svoju čerstvosť. Ak chcete ohriať chlieb alebo rožky, radšej použite rúru alebo gril. Tieto metódy udržia chlieb chrumkavý a voňavý.
8. Zemiaky
Zemiaky, ktoré sú ohrievané v mikrovlnke, môžu stratiť svoju pôvodnú štruktúru. Pri tomto spôsobe ohrievania sa totiž často stávajú gumovými a menej chutnými, čo sa nedá povedať o zemiakoch pripravených v rúre alebo na sporáku.
