Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 22.11.2024
sk
Cecília
cz
Cecílie

Obyčajné, párcentové instantné rezance zo supermarketu zachraňujú nielen chudobných študentov, ktorí majú hlboko do vrecka, ale aj pracujúcich dospelákov, ktorým sa večer po celom dni v práci už nechce nič vyvárať.

Vytvoriť z jedného malého vrecúška s cestovinami chutnú dobrotu trvá doslova 5 minút, kým ti zovrie voda v kanvici a ďalších 5 minút, kým ti v nej rezance zmäknú. Niet divu, že hoci nejde o žiadny gastronomický zážitok, všetci ich milujeme.

Ak si z času na čas svoje rezance vylepšíš kečupom alebo pažítkou, tak je tento článok určený presne pre teba. Predstav si, že takmer každá krajina sveta má svoj vlastný recept na vytunovanie obyčajných cestovín. Zopár takýchto vylepšených receptov ti dnes v článku predstavíme. A ak aj ty poznáš nejaký originálny spôsob, ako si vylepšiť obyčajné instantné rezance, napíš nám ho dole do komentárov.

Brazília

Instantné rezance v Brazílii najprv pripravia podľa návodu na obale. Potom ale všetku tú vodu vylejú a pridajú requeijão, brazílsky mäkký syr z kravského mlieka, ktorý pripomína krémový tvaroh.

https://www.shutterstock.com/cs/image-photo/hearty-delicious-dinner-pasta-instant-noodles-620301293

Nigéria

Možno ťa prekvapí, že v Afrike sú instantné rezance také populárne ako u nás. V Nigérii si ich pripravujú s pečenou paradajkou, paprikou a cibuľou. Na vrch si obyvatelia pobrežia ešte prihodia krevety a ľudia z vnútrozemia zase varené vajíčko.

https://www.shutterstock.com/cs/image-photo/instant-noodles-ceramic-cop-vegetable-side-517448410

Singapur

Singapurskou zvláštnosťou prípravy instantných rezancov je, že namiesto vriacej vody používajú mlieko. Po tom, čo rezance do seba vtiahnu mlieko a zmäknú, obyvatelia Singapuru do hrnca pridajú ešte čili vločky, syr a surové vajíčko. Krátko povaria a ako ozdobu pridajú nakrájanú šalotku.

https://www.shutterstock.com/cs/image-photo/hot-egg-noodles-picking-wooden-chopstick-1300499182

Nepál

V nepálskych horách si nakrájajú cibuľu, paradajku, zázvor, zelené čili papričky, pridajú surové rezance a zalejú limetkovou šťavou. A to je celý recept. Áno, v Nepále existuje recept na prípravu surových instantných rezancov. Vraj chutia ako ochutené čipsy a chrúmu ich pri filmoch. Ochutnal by si?

https://www.shutterstock.com/cs/image-photo/popular-food-spicy-instant-noodles-mixed-1777380002

Indonézia

V ďalekej Indonézii si robia omeletu z vajec a instantných rezancov. Rezance si pripravia podľa návodu na obale, hotové ich zmiešajú s nakrájanou mrkvou, jarnou cibuľkou, párkami a vajíčkami. Potom si z nich vytvarujú malé fašírky a pečú na panvici dozlatista.

https://www.shutterstock.com/cs/image-photo/indonesian-food-martabak-mie-noodles-pancake-615854396

India

Aké by to bolo indické jedlo bez syra paneer a masla ghee? Okrem týchto dvoch ingrediencií si Indovia k instantným cestovinám pridávajú ešte aj cesnak, paradajku a zmes indických korenín. Všetko spolu povaria v jednom hrnci a ešte horúce podávajú.

https://www.shutterstock.com/cs/image-photo/masala-maggie-noodles-instant-paneer-1514509280

Taliansko

Hotové, uvarené rezance si Taliani ešte namočia do tekutého cesta na tempuru a vysmažia vo vriacom oleji. Tempurové cesto sa robí z ryžovej múky a ľadovej perlivej vody. Jedia sa takto samostatne alebo sa pred konzumáciou namáčajú v sójovej omáčke.

https://www.shutterstock.com/cs/image-photo/vegetable-tempura-504128647

Taiwan

V niektorých ázijských krajinách radi kombinujú rôzne, na prvý pohľad protichodné chute. Napríklad, na Taiwane si instantné cestoviny pripravujú spolu s instantným pudingom. Sladká chuť pudingu a slaná či pikantná chuť niektorých balení rezancov sa vraj skvele dopĺňajú. No, proti gustu žiaden dišputát.

https://www.shutterstock.com/cs/image-photo/vietnamese-rice-noodle-soup-topped-pork-1621523770

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.