Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

V moskovskej fabrike Renaultu chcú po odchode francúzskej automobilky vzkriesiť sovietske Moskviče

Značka Moskvič, ktorá je mimo bývalého Sovietskeho zväzu a jeho satelitných krajín málo známa, bola založená okolo roku 1930 a fungovala do roku 1991.


Po tom, čo Renault tento týždeň oznámil svoj odchod z ruského automobilového trhu, moskovský starosta Sergej Sobjanin oznámil, že jeho továreň bude použitá na reštart zaniknutej značky automobilov Moskvič zo sovietskej éry. Ako referuje spravodajský web CNN, údajne aj preto, že v Rusko je nedostatok áut.

Značka Moskvič, ktorá je mimo bývalého Sovietskeho zväzu a jeho satelitných krajín málo známa, bola založená okolo roku 1930 a fungovala do roku 1991. Tak, ako mnoho značiek áut z krajín komunistického bloku, aj Moskvič mal veľké problémy s kvalitou a spoľahlivosťou.

Profimedia

Typ Moskvič 408 pochádzajúci zo 60. rokov 20. storočia, ktorý mal motor s výkonom 50 koní, Lewis Siegelbaum opísal v knihe Autá pre súdruhov ako „strašné auto“.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.