Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 29.9.2024
sk
Michal, Michaela
, Michael
cz
Michal
, Michael

Američan je už 50 rokov každý deň aspoň jeden Big Mac. Na konte ich má už vyše 32 000

Skutočný americký hrdina!


Je rozdiel mať obľúbené jedlo a byť posadnutý jedlom. Američan Donald Gorske je už 50 rokov zamilovaný do Big Macu, ktorý tvorí prakticky základ jeho jedálnička. Jeho oddanosť tomuto výrobku si všimla aj Guinnessova kniha rekordov.

Fanúšik číslo jedna

Gorske je momentálne držiteľom svetového rekordu za najväčší počet zjedených Big Macov – 32 340. Za posledné polstoročie vynechal len osem dní. Tieto vymeškané dni si však poctivo vykompenzoval tým, že iné dni zjedol hamburgerov viac. Niekedy aj deväť.

Profimedia

Láska na prvé zahryznutie sa vznietila 17. mája 1972, keď sa Donald zastavil v McDonald’s osláviť kúpu svojho prvého auta. Trojica hamburgerov stačila mužovi na to, aby dospel k presvedčeniu, že Big Mac je najlepším jedlom na svete. Gorske skúšal aj iné burgery, žiadny z nich sa však Macu nevyrovnal.

„Dvojposchodový“ hamburger tvorený trojdielnou žemľou ukrývajúcou dva plátky hovädzieho, omáčku, syr, šalátové listy, uhorku a cibuľu, sa v reťazci McDonald’s objavil v roku 1967. Presné zloženie produktu, ktorý sa stal jedným z najznámejších symbolov Mekáča, závisí od konkrétnej krajiny.

Precízny jedák

Američan si svoju kariéru veľmi dôkladne dokumentuje – počet zjedených Big Macov si zapisuje do kalendára a okrem toho si odkladá pokladničné bločky a krabice, v ktorých sa hamburgery predávajú. Vďaka tomu sa jeho svetový rekord veľmi ľahko overuje.

Prvýkrát bol Donov výkon oficiálne zaznamenaný už v roku 1999, keď mal na svojom konte „len“ 15 490 Big Macov. Odvtedy rekord viac než zdvojnásobil.

Popri zápisoch v Guinnessovej knihe rekordov sa Donald môže chváliť aj početnou zbierkou predmetov s motívom McDonald’s. Mnohé z nich mu darovali jeho fanúšikovia. Pýchou kolekcie je zasklená vitrína, ktorá dokumentuje, ako sa obal Big Macu menil v priebehu rokov.

Živá (a zdravá) legenda

Fastfoody majú zlú povesť, čo sa týka dopadov na zdravie konzumentov. Čo hovoria Donaldovi lekári? Podľa lekárskych vyšetrení sa hamburgerová obsesia vôbec negatívne nepodpísala pod jeho zdravotný stav. Tlak aj cholesterol má vo výborných hodnotách. Donald to vysvetľuje tým, že má dostatok pohybu a oproti bežnému Američanovi sa veľa pohybuje pešky.

Najväčší fanúšik Big Macov je odhodlaný jesť svoje obľúbené jedlo až do smrti. V miestnej pobočke mekáča vnímajú Donalda ako legendu už teraz. Vnútri reštaurácie visí jeho portrét a pri príležitosti päťdesiateho výročia s Big Macom ho vonku vítal nápis „Gratulujeme Donovi k 50 rokom s Macom!“

Obsesiu hamburgerom z McDonald’s Gorske pripisuje svojej vlastnosti „držať sa toho, čo má rád“. Zrejme aj vďaka tomu si celé desaťročia udržiava krásny vzťah so svojou manželkou, ktorá jeho zvláštne hobby akceptuje. Ktovie, aká by bola Donaldova odpoveď na otázku, či má radšej Big Mac alebo svoju ženu…


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.