Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 29.9.2024
sk
Michal, Michaela
, Michael
cz
Michal
, Michael

Mnohí z vás sú ešte stále študentmi, či už základnej, strednej alebo vysokej škole. Nič sa v podstate nemení, okrem faktu, že je to stále horšie. Aj napriek tomu, že sme všetci rozdielni, sú isté veci, ktoré máme všetci, ako komunita študentov, spoločné.

#1 Plač

Ospravedlň ma, ale čo si to za študenta, ak počas celého školského roka nemáš aspoň jeden mental breakdown? Načo potom vlastne chodíš do tej školy? Možno, že ja som „iná“, ale nepoznám v mojom okolí nikoho, koho by škola, ľudia v nej alebo seminárne práce nedostali aspoň raz do sĺz. Vtipné na tom je, že ten skutočný plač vždy spustí úplná prkotina. Napríklad, za triednu učiteľku máš úplnú  *vlož ľubovoľnú časť tela*, v priebehu týždňa máš napísať 3 seminárne práce na tému, o ktorej si v živote ani nepočul a do zajtra sa máš naučiť celú históriu literatúry. Toto všetko zvládneš úplne v pohodičke a potom dostaneš dvojku z telocviku… A presne tam to stratíš. Slzy tečú, pľúca lapajú po dychu, úzkosť a stres majú v tvojom tele párty a jediné, čo ty v tom momente chceš je, aby sa táto nočná mora už konečne skončila.

pixabay.com (https://pixabay.com/sk/die%C5%A5a-pla%C4%8De-chlapec-smutn%C3%BD-mlad%C3%BD-594519/)

#2 Nadávanie

V živote chcem dostať odpovede iba na dve otázky:

1) Existuje život po smrti?

2) Existuje študent bez plnej huby vulgarizmov?

Nie som žiadny génius, ale dovolím si tvrdiť, že na otázku číslo dva zrejme poznám odpoveď, a je to slovíčko NIE. Ale kto som ja, aby som ich za to odsudzovala, sama som študentka (s vyjadrovaním dlaždiča) a presne viem, aké slová mi chodia po rozume, keď sa vyštverám po všetkých tých školských schodoch až do neba a na najvyššom poschodí mi pani profesorka so sladkým úsmevom na tvári oznámi, že hodina sa presúva do učebne na prízemí. V ten moment mám chuť hodiť seba (aj ju) dole tými schodmi. A ku všetkým tým slovám, ktoré mi počas cesty späť dole napadnú, sa nebudem radšej vyjadrovať.

tenor.com (https://tenor.com/view/the-kings-speech-drama-colin-firth-king-george-shit-gif-3346860)

#3 Memes

Nič iné ma už na svete nedrží. Kľudne mi môže zhorieť dom, umrieť mačka, padnúť telefón do záchodovej misy, ak mi ukážeš kvalitné meme, ktoré bude vystihovať môj život do detailu, je mi to jedno. My študenti memečka taktiež veľmi radi vyrábame, najmä preto, lebo nás na nejaký čas „zamestnajú“ a tým zostáva menej času na už vyššie spomenutý plač a taktiež preto, aby sme niekde mohli použiť náš nehynúci zmysel pre sarkazmus.

https://memehub.sk/post/82462

#4 Alkohol

Nič iné ma už na svete nedrží. Nie je nič lepšie, ako otvoriť si v piatok večer fľašu vína zatiaľ čo pozeráš Glee (áno, až takto zle na tom poniektorí sme) a rozmýšľať nad životom (najmä nad tým, ako do sračiek to všetko pomaly, ale isto ide). Mám tu aj taký malý life hack pre všetkých, ktorí už sú natoľko zdeptaní zo života – cez zimu si zober do školy termosku a namiesto čaju si do nej nalej víno (v pôvodnom stave alebo varené, výber je už na tebe). Tým pádom budeš celý deň v dobrej nálade a ľudia ťa konečne možno začnú mať radi.

giphy.com (https://giphy.com/gifs/wine-o-clock-btZEAKlDWnBcY)

#5 Dráma

Nič iné ma už na svete nedrží (Chápem, už to nie je vtipné, toto bolo naposledy, sľubujem). Len tak si ležíš v posteli, nevieš čo si počať, keď ťa zrazu pán Boh požehná upozornením z triednej skupiny. Tvoj život sa zrazu otočí o 360 stupňov, všetko dáva zmysel, cítiš sa, akoby si vstúpil do inej dimenzie, kde je život zábavný. Po otvorení správy sa potvrdia tvoje očakávania – niekto začal v skupine drámu. Rýchlo utekáš po popcorn, zatiaľ čo ti mobil ide vybuchnúť upozorneniami. V hĺbke srdca nie si zlý človek, ale dobrá dráma je dobrá dráma.

giphy.com (https://giphy.com/gifs/kim-kardashian-m-drama-x2mfQDa4EiAsU)

#6 Stalkovanie

Ideš autobusom a vidíš chlapca, ktorý vyzerá ako tvoj potencionálny budúci manžel? Nastupuje k tebe do triedy nová spolužiačka, o ktorej nikto nič nevie? Nahnevala ťa učiteľka a chceš jej zničiť život a kariéru? Gratulujem, dnes je tvoj šťastný deň, práve kvôli ľuďom ako si ty niekto vymyslel internet! Najmä na sociálnych sieťach sa dajú nájsť doslova poklady. Aktuálne aktívne profily, ktoré ti môžu s ľahkosťou odhaliť identitu tvojho/tvojej vysnívaného/nej  ale aj staré zabudnuté profily plné fotiek a videí, ktoré nemali nikdy zhliadnuť svetlo sveta.

https://memehub.sk/post/68041

#7 Vzťahy

Alebo inak povedané, pôvodca drámy, z gréckeho „nikoho z nás Katkin vzťah nemusí zaujímať, ale aj tak ho riešime“. Kto, kde, s kým, čo robil, nerobil, chcel robiť alebo nechcel robiť, prečo to nechcel robiť, prečo to nemohol robiť a ako sa to vlastne stalo. Detaily hrajú v tejto oblasti veľkú rolu, pretože jedna dezinformácia môže kľudne vyvolať koniec dlhoročného priateľstva alebo dievčenskú bitku na chodbe, pri ktorej budú lietať vlasy, nechty a aj podprsenky.

imgur.com (https://imgur.com/gallery/iExJg)

#8 Výhovorky

„Môj pes mi zožral uhlomer“

„Pokazil sa mi počítač“

„Nefunguje mi tlačiareň“

„Nikto mi o tom nepovedal“ a tona ďalších, ktoré len dokáže ľudský mozog vymyslieť. S odstupom času by ma zaujímalo, či niektorým z nich učitelia skutočne uverili alebo sa tak len tvárili. Najväčšia sranda však boli vždy výhovorky na telesnej výchove, ktoré pochádzali najmä od dievčat, pretože pre chlapcov bol telocvik darom od Boha. Pravidelne sme mávali „bolesti kĺbov“, „bolesti hlavy“, „nádchu“ a menštruáciu sme normálne mávali osemkrát do mesiaca. Ku podivu, aj tieto absolútne nelogické výhovorky väčšinou prejdú.

https://memehub.sk/post/14986

Titulná fotka: pixabay.com


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.