Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 29.9.2024
sk
Michal, Michaela
, Michael
cz
Michal
, Michael

Keď ten hore rozhodol, že deň bude mať dvadsaťštyri hodín, očividne pri tom vôbec neprihliadal na tvoj pracovný rozvrh a všetky otravné faktory, ktoré ovplyvňujú tvoju celkovú produktivitu. A tak si tu. Bezradný, práce vyše hlavy, si nervózny ako pes a potrebuješ len chvíľku pokoja, aby si sa mohol sústrediť. Dostaneš ju? Ani náhodou. Namiesto toho sa začne odohrávať jeden z týchto nepríjemných scenárov.

1. Začne ti škvŕkať v bruchu

Niekedy si fakt želáš byť upírom. Nie preto, aby si vedel prstom nadvihnúť auto a balil baby na trblietajúce sa tehličky, ktoré bolo treba vykontúrovať bronzerom, aby ich vôbec bolo vidno. Ale preto, aby si nemusel jesť, piť a spať a mohol nerušene dokončiť ten kvadrilión zadaní, čo ti šéf hneď v úvode týždňa kydol na stôl. Nuž, čo sa dá robiť. S prázdnym žalúdkom veľa vody nenamútiš.

ArtCave Maniac / EMEFKA

2. Zrazu každý potrebuje pomôcť

Nikto nič nechce, ako je rok dlhý, ale keď sa potrebuješ sústrediť, zrazu si mesiáš a spása celej vašej kancelárie. Všetci niečo chcú. Všetci. Helenka z recepcie zase nevie spojazdniť kopírku, Maroško s inteligenčným kvocientom „ako spravil maturitu?!“ sa práve dnes rozhodol zabŕdnúť do tajov excelovských tabuliek a ešte si ťa aj niekto pýta k telefónu. Na slučku. Proste na slučku.

ArtCave Maniac / EMEFKA

3. Tvoj mozog sa oduje

Pamätáš si na Poua? Moderná obdoba tamagotchi, ktorá žila v tvojom mobile a vždy, keď si sa ho snažil prekŕmiť, povedal veľmi rozkošné, no rázne „ňe“. To je tvoj mozog teraz. Práve teraz, keď sa topíš v deadlinoch a potrebuješ predĺžiť deň minimálne o desať hodín, sa rozhodne robiť scény. Snažil si sa ho podplatiť kofeínom, ale ten bastard jednoducho nespolupracuje. Vzťahuje sa na toto platená práceneschopnosť?!

ArtCave Maniac / EMEFKA

4. Príde na teba útlm

Niežeby to s tebou bola už od rána nejaká výhra, ale polhodinu dozadu si bol aspoň životaschopný. Možno to bol dojazd z rannej kávy, možno placebo efekt, lebo si dnes výnimočne zjedol namiesto čokolády jablko, ale koho to trápi? Aspoň si fungoval. To sa teraz rozhodne povedať nedá. Zrazu sa ti zatvárajú oči, hlavu máš akúsi ťažšiu, nevieš sa sústrediť a najradšej by si zalomil rovno na stole. Naozaj musel prísť ten útlm práve teraz?

ArtCave Maniac / EMEFKA

5. Zrazu ti treba ísť na záchod

Keď príroda volá, ty odpovedáš, ale tiež by sa mohla z času na čas ohlásiť aj vtedy, keď sa to hodí. Ale ona nie. Keď nie si práve na návšteve u svokrovcov alebo na chvoste dopravnej zápchy sto kilometrov od najbližšej benzínky, tak máš práve toľko práce, že si cez to kvantum papierov ledva vidíš na monitor. Tvoj tráviaci trakt má však pracovnú morálku hlboko v paži. Buď pôjdeš, alebo budeš musieť šéfovi vysvetliť, prečo ti má objednať novú stoličku. Čo si vyberieš?

ArtCave Maniac / EMEFKA

6. Niekto ti zavolá

„Ahoj, zlatko, neruším?“ volá ti mama a už teraz to neznie ako jedna z tých konverzácií, ktoré skončia hneď po tom, ako jej vysvetlíš, ako zapnúť tlačiareň. „Mami, nemôžem. Pracujem.“ „Ale to nevadí, to bude len sekunda…“ pokračuje a skôr, ako stihneš protestovať, si už melie svoje.

O zgrcnutom segedíne, dlhej reklamnej prestávke vo večernom spravodajstve, nesmrteľnosti chrústa a čo ty vieš ešte o čom… V porovnaní s tým, koľkokrát si jej ako decko osr*l kompletne celé ruky, je to asi zanedbateľné, ale aj tak by si v tej sekunde najradšej vyhodil mobil von oknom.

ArtCave Maniac / EMEFKA

Tagy:

Michal Kozár
Na portále Emefka sa venujem kresleniu komiksových článkov a obrázkov. V kresbách sa snažím vtipným štýlom podať životné situácie, ľudské výrazy, príbehy, či emócie. Mojou hlavnou úlohou je zachytiť dej v čo najjednoduchšej, no zároveň vtipnej forme. Kreativitou dodávam člankom jedinečnosť a výraz.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.