Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 20.4.2024
sk
Marcel
cz
Marcela
V spolupráci s Cinemart
Zdroj: ©CinemArt SK

Jurský svet: Nadvláda vstupuje do našich kín. Bude to naozaj posledný diel a aké zaujímavosti sa s ním spájajú?

Dinosaury vstúpia do našich kín už 9. júna.

Už tento týždeň si budeš môcť zájsť do kina na výborne vyzerajúci blockbuster Jurský svet: Nadvláda. Pri tejto príležitosti sme ti priniesli niekoľko zaujímavostí o samotnom filme, ako aj o tom, aký príbeh ťa vlastne v prítmí kinosály čaká.

1. Na režisérsku stoličku sa vrátil tvorca prvého dielu

O réžiu filmu Jurský svet: Nadvláda sa opäť postaral Colin Trevorrow, ktorý natočil aj prvý Jurský svet z roku 2015. Vystriedal tak J. A. Bayonu, ktorý sa postaral o druhý diel Jurský svet: Zánik ríše.

Pôvodne sa počítalo s tým, že Trevorrow trojku nenatočí, keďže plánoval režírovať Star Wars: Vzostup Skywalkera. Napokon ale projekt kvôli kreatívnym nezhodám opustil a vrátil sa do sveta dinosaurov.

CinemArt SK

2. Nakrúcalo sa okrem iného aj na Malte

Prvá klapka padla vo februári 2020, ale v marci musela byť produkcia pozastavená kvôli pandémii koronavírusu. Herci a štáb sa na pľac vrátili až v júli 2020.

Posledné zábery boli natočené v novembri toho istého roka. Celé nakrúcanie trvalo takmer sto dní. Okrem Spojených štátov štáb točil na Malte, v Kanade či vo Veľkej Británii.

3. Podľa režiséra pôjde o epické vyvrcholenie všetkých doterajších dielov

Colin Trevorrow sa vyjadril, že film bude vyvrcholením všetkých predchádzajúcich dielov, vrátane trilógie Jurský park. Jurský svet: Nadvláda je teda už šiestym filmom v sérii.

CinemArt SK

4. Vo filme sa objaví aj viacero starých známych

Okrem Chrisa Pratta či Bryce Dallas Howard, ktorí sú hlavnými hrdinami Jurského sveta už od prvého dielu, sa môžeme tešiť aj na návrat hrdinov z Jurského parku. Vo filme Jurský svet: Zánik ríše sa už objavil Jeff Goldblum ako Dr. Ian Malcolm, avšak šlo len o menšie cameo.

Goldblum si zahral aj v Nadvláde, pričom ho doplnili aj Sam Neill (Dr. Alan Grant) a Laura Dern (Dr. Ellie Sattler). Podľa dostupných informácií sa zdá, že by všetci traja mali mať v snímke pomerne veľkú rolu a významne zasiahnuť do deja.

CinemArt SK

Odporúčame prečítať:

Je Bigfoot skutočný? Aký je pôvod áut duchov? Vývojár GTA San Andreas objasnil niekoľko známych mýtov

5. Pôjde o posledný film novej trilógie

Hoci Jurský svet: Nadvláda bude posledným filmom novej trilógie, neznamená to, že séria definitívne skončí. Tvorcovia zdôraznili, že v tretej snímke len dovedú do konca príbehové línie, ktoré začali v prvom Jurskom svete. Pokiaľ bude Nadvláda úspechom, určite sa podľa nich časom dočkáme ďalšieho dielu.

CinemArt SK

6. Režisér tvrdí, že sa máme tešiť na triler plný napätia

Režisér sa vyjadril, že sa snažil filmu dodať podobnú atmosféru, akú mal prvý Jurský park od Stevena Spielberga. Nadvláda tak podľa neho bude skôr „sci-fi triler“, ktorý by mal byť verný aj atmosfére pôvodných románov Michaela Crichtona, podľa ktorých bol Jurský park natočený.

7. Na filme sa podieľal aj režisér pôvodného Jurského parku

Steven Spielberg, ktorý natočil prvé dva diely Jurského parku, sa na Nadvláde podieľal ako výkonný producent. S Trevorrowovou prácou bol vraj veľmi spokojný a mimoriadne ho dojal návrat trojice hrdinov z pôvodného filmu.

CinemArt SK

8. Chris Pratt láka na parádny zážitok

Chris Pratt po prečítaní scenára nešetril chválou a vyhlásil, že fanúšikovia rozhodne nebudú sklamaní. „Je to epický a veľkolepý film,“ povedal. „Príbeh sa odohráva v rôznych častiach sveta a je naozaj pohlcujúci a cool.“ Dokonca ho prirovnal k Avengers: Endgame.

CinemArt SK

9. Príbeh sa odohráva štyri roky po udalostiach dvojky

Príbeh sa odohráva štyri roky po udalostiach dvojky. Ostrov Isla Nublar bol zničený a dinosaury sa rozpŕchli do rôznych kútov sveta. Ľuďom tak neostávalo nič iné, než si na ich prítomnosť zvyknúť. Vyvstávajú s ňou však aj rôzne problémy. Dinosaury sa začali nekontrolovateľne množiť a viacero zákerných ľudí by túto situáciu rado využilo vo svoj prospech.

Potom tu ale máme napríklad Owena Gradyho (Chris Pratt) či jeho priateľku Claire (Bryce Dallas Howard), ktorí sa snažia zachovať krehkú rovnováhu. Tentokrát však budú musieť spojiť sily aj s paleontológmi Alanom Grantom (Sam Neill), Ellie Sattler (Laura Dern) a teoretikom Ianom Malcolmom (Jeff Goldblum), aby zabránili hrozivej katastrofe.

Vo vedľajších úlohách uvidíme aj DeWandu Wise, Mamoudoua Athieho, BD Wonga, Dichena Lachmana, Daniellu Pineda, Justicea Smitha, Omara Sy, Scotta Hazea či Isabellu Sermon. Premiéra nás čaká už 9. júna.

CinemArt SK

Tento obsah vznikol v spolupráci s CinemArt


Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.