Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 7.5.2024
sk
Monika
cz
Stanislav
Zdroj: ©Universal Pictures

Napätie aj zábava. 10 skvelých filmov, ktoré Netflix v poslednej dobe pridal do svojej ponuky

Do ponuky Netflixu pribudlo viacero zaujímavých titulov.

Na Netflix v posledných dňoch a týždňoch dorazilo pomerne veľké množstvo kvalitných filmov. Či už dávaš prednosť komédiám, hororom alebo sci-fi, prídeš si na svoje. V tomto článku ti prinášame výber desiatich titulov z katalógu Netflixu, ktorým sa oplatí venovať pozornosť.

1. Čierna krv

Výborná dráma Čierna krv od Paula Thomasa Andersona rozpráva príbeh nekompromisného ropného magnáta Daniela Plainviewa (Daniel Day-Lewis). Začínal ako zlatokop, ale čoskoro dal prednosť obchodovaniu s čiernym zlatom: ropou. Okrem neho sú významnými hráčmi v príbehu aj fanatický kazateľ Eli Sunday (Paul Dano) a Plainviewov nevlastný syn H. W. (Dillon Freasier).

Ako už býva v prípade Andersonových filmov zvykom, aj Čierna krv je po všetkých stránkach dokonalým dielom. Strhujúco natočeným, herecky bezchybným a myšlienkovo podnetným. Snímka si odniesla osem nominácií na Oscara, pričom získala sošku za najlepšiu kameru a najlepšieho herca v hlavnej úlohe (Daniel Day-Lewis).

2. Neviditeľný

Výborný sci-fi horor Neviditeľný natočil Leigh Whannell. V centre príbehu je Cecilia (Elisabeth Moss), ktorá utečie násilníckemu a psychopatickému priateľovi Adrianovi (Oliver Jackson-Cohen). Následne sa dozvedá, že spáchal samovraždu.

Mohlo by ťa zaujímať:

Videli sme skvelý mrazivý horor Neviditeľný. Toto je 5 dôvodov, prečo by si mal vyraziť do kina

Lenže okolo Cecilie sa začínajú diať podivné veci a zdá sa, akoby bol Adrian stále v jej okolí. Whannellovi sa podarilo nakrútiť napínavý, po audiovizuálnej stránke prepracovaný horor, ktorý ťa zaháčkuje už od prvých minút a nepustí až do konca. A Elisabeth Moss predvádza famózny výkon. Výborná práca.

3. Emma.

Najnovšia adaptácia známeho románu Emma. od Jane Austen vznikla pod režisérskou taktovkou Autumn de Wilde. Mladá Emma Woodhouse (Anya Taylor-Joy) má mimoriadny talent na zoznamovanie ľudí, v ktorých dokáže podnietiť lásku. Aspoň to si myslí.

Jej dohadzovanie však neostane bez následkov. Emma. je sympatická komédia, ktorú ťahajú najmä skvelí herci (okrem Anye Taylor-Joy hlavne Bill Nighy, Mia Goth či Johnny Flynn). Skrátka príjemný zážitok, a to aj pre tých, ktorí románom Jane Austen príliš neholdujú.

4. Nočné mory z temnôt

Slušnú hororovú jednohubku Nočné mory z temnôt natočil talentovaný André Øvredal (a ako producent sa na nej podieľal Guillermo del Toro). Snímka sa točí okolo skupiny tínedžerov, ktorí v opustenom dome objavia tajomnú knihu plnú strašidelných príbehov.

Problém nastane, keď zistia, že kniha nie je fikciou a prízraky a obludy z nej ožívajú aj v realite. Snímka osloví príjemne pochmúrnou atmosférou, zaujímavými bubákmi a solídnymi hereckými výkonmi mladých hercov. Nie je to síce film, ktorý by sa stal kultom, ale za pozretie určite stojí.

5. Identita

Horor Identita patrí už k rokom overeným žánrovkám. Natočil ho James Mangold a rozohral v ňom príbeh niekoľkých postáv, ktoré sa navzájom nepoznajú a ktoré počas silnej búrky nájdu útočisko v opustenom moteli. Netrvá ale dlho a začnú jeden po druhom umierať.

Identita sa môže pochváliť kvalitnými hercami (John Cusack, Alfred Molina, Ray Liotta, Amanda Peet či Rebecca DeMornay), funkčným napätím a hlavne poriadne prekvapivou šokujúcou pointou. Ak si film teda doteraz nevidel, nič viac si o ňom nezisťuj a pusti si ho. Ľutovať nebudeš.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.