Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav
Zdroj: ©Marvel Studios / MovieStillsDB

10 herečiek, ktoré patria medzi najtalentovanejšie svojej generácie (2. časť)

Fantastické herečky, pri ktorých sa tešíme na ich každý ďalší film.

V minulom článku sme si už predstavili výborné mladé herečky vo veku do tridsať rokov, takže teraz sa pozrieme na herecké hviezdy z kategórie 30+. Tieto dámy svojím talentom, charizmou a pôvabom dokázali očariť mnoho divákov aj kritikov. Poďme si ich predstaviť bližšie.

1. Jessie Buckley

Jessie Buckley sa narodila v roku 1989 a debutovala krátkym filmom Join My Band v roku 2011. Následne natočila niekoľko ďalších krátkych snímok. Jej prvým celovečerákom bol nezávislý triler Beast, ktorý si odbil premiéru v roku 2017. Za svoj výkon si odniesla chválu a podobne to bolo aj v prípade filmu Wild Rose z roku 2018.

V roku 2019 zahviezdila v minisérii Černobyľ, vďaka ktorej sa dostala do širšieho povedomia. Objavila sa aj v seriáloch Fargo či Taboo. Medzi jej posledné zárezy patrí surreálny psychologický triler I’m Thinking of Ending Things, skvelá dráma The Lost Daughter a kontroverzný horor Men. Tento rok by mala vstúpiť do kín aj dráma Women Talking. Jessie Buckley má na konte zatiaľ jednu oscarovú nomináciu (za film The Lost Daughter).

Najtalentovanejšie herečky 30 plus, Jessie Buckley
Shutterstock

2. Emma Stone

Emma Stone patrí medzi najuznávanejšie a najobľúbenejšie herečky súčasnosti. Narodila sa v roku 1988 a jej celovečerným debutom bola komédia Superbad z roku 2007. Predtým sa objavila v niekoľkých seriálových projektoch ako The New Partridge Family, Medium či Lucky Louie. Práve vďaka Superbad ale prerazila výraznejšie. Nasledovali snímky ako Zombieland, Ľahko ju zbaliť, Bláznivá, hlúpa láska, Farba citov či The Amazing Spider-Man.

To už bola Emma uznávanou herečkou. Zahrala si v mnohých ďalších cenených snímkach ako Birdman, La La Land, Battle of the Sexes či Favoritka. Medzi jej posledné zárezy patrí disneyovka Cruella a krátky film Bleat. V post-produkcii sa nachádza film Poor Things. Emma Stone má na konte tri oscarové nominácie: za Birdmana, La La Land a Favoritku. Nomináciu za druhý menovaný film sa jej podarilo pretaviť vo víťazstvo.

Najtalentovanejšie herečky 30 plus, Emma Stone
Shutterstock

3. Brie Larson

Brie Larson je ročník 1989 a jej prvým filmom bola športová dráma Madison z roku 2001. V menších úlohách sa následne objavila vo viacerých ďalších snímkach. Prelom prišiel v roku 2010, keď sa zaskvela v nezávisláku Greenberg a hlavne v komiksovke Scott Pilgrim proti celému svetu. To jej otvorilo dvere k ďalším zaujímavým projektom ako Short Term 12 či The Spectacular Now.

V roku 2015 mala premiéru dráma Izba, ktorá Larson priniesla obrovskú chválu kritikov aj divákov. Zahrala si aj vo filmoch Kong: Ostrov lebiek, Free Fire, Sklenený zámok či Unicorn Store. Neskôr zamierila aj do sveta Marvelu, kde stvárnila Captain Marvel.

Naposledy sme ju mohli vidieť v dráme Just Mercy či komiksovke Shang-Chi: Legenda o desiatich prsteňoch. Budúci rok sa objaví v ďalšej časti série Rýchlo a zbesilo s názvom Fast X a tiež v marvelovke The Marvels.

Najtalentovanejšie herečky 30 plus, Brie Larson
Shutterstock
Mrazivé trilery aj romantické pohladenie pre dušu. 8 tipov na zaujímavé knižné novinky, ktoré stoja za prečítanie

Odporúčame prečítať:

Mrazivé trilery aj romantické pohladenie pre dušu. 8 tipov na zaujímavé knižné novinky, ktoré stoja za prečítanie

4. Zoë Kravitz

Zoë Kravitz sa narodila v roku 1988 a debutovala v roku 2007 filmami No Reservations a The Brave One. Výraznejšie na seba upútala pozornosť v roku 2011, keď si strihla úlohu v coming-of-age dráme Yelling to the Sky a komiksovke X-Men: Prvá trieda. Zahrala si aj vo filmoch Mad Max: Zbesilá cesta, sérii Divergencia či fantasy Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny.

Z jej posledných titulov stojí za zmienku muzikál Viena and the Fantomes, triler KIMI a hlavne nový Batman, v ktorom si zahrala Selinu Kyle alias Catwoman. Kravitz momentálne točí triler Pussy Island, ktorý bude jej režisérskym debutom.

Najtalentovanejšie herečky 30 plus, Zoë Kravitz
Profimedia

5. Kristen Stewart

Kristen Stewart sa narodila v roku 1990 a stále u časti diváckej obce vyvoláva predsudky, za ktoré môže jej účinkovanie v sérii Stmievanie. V skutočnosti je však Stewart kvalitná herečka a dokázala to už mnohokrát. Debutovala malou roličkou v komédii Flintstonovci 2 v roku 2000, kritikov a divákov však zaujala až v trileri Úkryt. Výborný výkon predviedla aj v dráme Speak či nezávisláku The Cake Eaters.

Nasledovala séria Stmievanie, ktorá z nej urobila hviezdu prvej veľkosti, hoci si musela vypočuť viacero nelichotivých poznámok na adresu svojich hereckých schopností. Svoj talent však potvrdila vo filmoch Sils Maria, Still Alice, American Ultra, Equals, Certain Women či Personal Shopper. Medzi jej posledné zárezy patrí komédia Happiest Season, dráma Spencer a futuristické sci-fi Zločiny budúcnosti. Za svoj výkon v Spencer si odniesla svoju prvú nomináciu na Oscara.

Najtalentovanejšie herečky 30 plus, Kristen Stewart
Shutterstock

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.