Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Milé alebo znepokojivé? Ruska šľachtí mačky s „ľudskými“ tvárami

Ľudia nevedia, čo si o týchto tvoroch majú myslieť.


Mnohí ľudia, ktorí sa nejako výrazne nezaujímajú o domáce zvieratá, nemajú prehľad o rôznych druhoch mačiek. Mačka je jednoducho mačka a nijako nerozoznávajú jednotlivé plemená tak, ako to robia pri psoch. Veľká chyba!

Vo svete mačiek platí presne to, čo aj medzi psami, a medzi jednotlivými druhmi existujú obrovské rozdiely nielen po stránke fyzickej, ale aj v oblasti temperamentu. Napríklad mainská mývalia mačka (maine coon) je známa huňatým kožuchom, úctyhodnými rozmermi tela a priateľským vzťahom ku svojej „ľudskej rodine“.

Mačky s unikátnym výzorom

Tatiana Rastorgueva je ruská chovateľka, ktorá sa už 20 rokov špecializuje na chov mainských mačiek. Ako vedúcej chovnej stanice Catsvill County prešlo jej rukami niekoľko generácií mačiek tohto plemena. Tatiana teda pôsobí dojmom človeka, ktorý naozaj vie, čo robí.

Medzinárodný záujem chovateľka získala po tom, ako sa na sociálnych sieťach objavilo niekoľko jej mačiek s veľmi zvláštnymi tvárami. Tatianou vyšľachtené mačky majú tváričky, ktoré sa tak úplne nepodobajú tým mačacím. Mnohým ľuďom pripadajú akési humanoidné. Niektorí ich prirovnávajú k vlkolakom.

https://www.instagram.com/p/CfvT0ydjp7x/

Pre web Daily Mail sa Ruska vyjadrila, že každý chovateľ má nejaký svoj ideál a tieto mačičky predstavujú krok na ceste k tomu, čo si vysnívala ona. Hovorí, že ešte definitívne nespĺňajú charakteristiky, aké chce dosiahnuť, ale verí, že po pár generáciách svoj cieľ dosiahne.

Je to milé alebo hrozné?

Veľmi zvláštne mačičky celkom pochopiteľne zaujali internetové davy a chýry o nich sa rozšírili po celej sieti. Reakcie na ne sa veľmi výrazne líšia. Kým niektorí ich považujú za roztomilé a výnimočné, ďalší ich vnímajú ako čudné, nepekné, či priam desivé.

To, či sa nám tieto mačky páčia alebo nie, je subjektívna vec každého človeka. Ani jedna odpoveď nie je „správnejšia“. V čom sa však všetci určite zhodneme, je viera v to, že zvieratá sú zdravé. Z prostredia psov totiž vieme, že niektoré prešľachtené plemená majú zdravotné problémy, ktoré sa prejavujú napríklad komplikáciami pri dýchaní. Dúfajme, že to nie je aj prípad mačičiek s „ľudskými“ tvárami.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.