Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Pondelok 6.5.2024
sk
Hermína
cz
Radoslav, Radoslava
Zdroj: ©90210 Productions / MovieStillsDB

Akty X či Beverly Hills 90210. 10 seriálov, ktoré sme ako deti a tínedžeri milovali

Nostalgické seriálové pecky.

Ako deti a dospievajúci sme mnoho času strávili pred telkou sledovaním našich obľúbených seriálov. V 90. rokoch k nám začalo prúdiť plno titulov rôznej úrovne aj kvality, ale my sme hltali absolútne všetko.

Ktoré seriály sa nezmazateľne zapísali do našej pamäti a ešte aj dnes si ich spájame s nostalgiou za časmi detstva? Na to sa pozrieme v tomto článku.

1. Akty X

Pravda je niekde tam vonku… Kultový mysteriózny sci-fi seriál Akty X milovali všetci milovníci záhad. Dvojica agentov Mulder (David Duchovny) a Scully (Gillian Anderson) v ňom vyšetrovali najrôznejšie nadprirodzené prípady a nemálo epizód sa točilo aj okolo mimozemšťanov.

Seriál sa dočkal celkom 11 sérií a dvoch celovečerných filmov. My sme na ňom milovali jeho temnú atmosféru, hororové scény a sympatických hlavných hrdinov. Jediná škoda bola, že naše televízie Akty X väčšinou vysielali až v neskorých nočných hodinách. Nasledujúce ráno sa nám tak do školy vstávalo o niečo ťažšie. Ale stálo to za to!

2. Odpadlík

Akčný seriál Odpadlík sa točil okolo drsného štvanca Rena Rainesa (Lorenzo Lamas), bývalého policajta, ktorého jeho kolegovia zradili. Raines sa dal na útek, stále ale bojuje proti bezpráviu a nespravodlivosti. Čo si budeme hovoriť, Odpadlík bol fakt mizerný seriál. Béčkové scenáre, neustále naťahovanie hlavného príbehu a lacná akcia.

Ale aj tak sme to milovali! Ako deckám, resp. pubertiakom nám Lorenzo Lamas pripadal neuveriteľne cool a jeho dobrodružstvá sme hltali ako na bežiacom páse. Faktom ale je, že dnes by sme zrejme mali problém do konca dopozerať jedinú epizódu.

3. Knight Rider

Legendárny seriál Knight Rider sa v Spojených štátoch vysielal v 80. rokoch a neprekvapivo sa aj u nás okamžite stal hitom. Bývalý policajt Michael Knight (David Hasselhoff) sa v každej epizóde púšťal do boja so zločinom, v čom mu pomáhalo super-inteligentné hovoriace auto K.I.T.T. Knight Rider je typickým produktom 80. rokov so všetkým dobrým aj zlým.

Je to naivné, miestami vyslovene hlúpe, ale nedá sa nič robiť… ako deti sme to proste žrali a K.I.T.T.-a sme chceli mať aj doma. Seriál sa v roku 2008 dočkal aj seriálového rebootu, ale ten príliš veľký úspech nezožal.

Kvôli aféram predstieral rakovinu. Úspešná modelka sa podelila o príhodu zo šialeným ex

Odporúčame prečítať:

Kvôli aféram predstieral rakovinu. Úspešná modelka sa podelila o príhodu so šialeným ex

4. JAG – Vojenská generálna prokuratúra

„Veliteľstvo vojenskej generálnej prokuratúry, 14:20 ZULU, Falls Church, Virgínia.“ Nejako takto vždy začínala súdna dráma JAG – Vojenská generálna prokuratúra. Hlavným hrdinom bol major Rabb (David James Elliot), ktorý spolu so svojimi kolegami vyšetroval najrôznejšie kriminálne prípady.

Seriál išiel viac-menej podľa rovnakej šablóny, ale to nám vôbec neprekážalo. Užívali sme si (z nášho detského pohľadu) strhujúcu súdnu drámu so sympatickými hrdinami. Hlavne neskoršie diely ale doplatili na príliš veľký pátos. Ale aj tak to v tých 90. rokoch bola pecka.

5. MacGyver

Čo si budeme hovoriť, MacGyvera poznal a sledoval asi každý. Hlavný hrdina, tajný agent v podaní Richarda Deana Andersona nás vždy dokázal ohromiť svojou genialitou a schopnosťou vytvoriť z jedného drôtu, kravaty, zapaľovača a povrazu smrtiacu zbraň (možno aj strelnú).

MacGyver je síce strašne naivný kúsok, ale nemožno mu uprieť istý pôvab. V triede a družine sme si so zatajeným dychom rozprávali, ako parádne sa zase MacGyver vysekal z problémov, ako prešiel nepriateľom cez rozum a čo šialené zase dokázal vytvoriť. Skrátka ideálna zábava.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.