Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Igor Matovič sa napriek všetkej svojej snahe udržal v kresle ministra financií

Líder hnutia OĽANO nebol odvolaný, aj keď robil všetko pre to, aby sa tak stalo.


Igor Matovič musí zažívať veľké sklamanie. Celé mesiace usilovne pracoval na tom, aby si znepriatelil všetkých na okolo. Veľmi často smeroval útoky na svojich koaličných partnerov a členov vlády, ktorej je sám súčasťou. Poštval si predstaviteľov rôznych štátnych inštitúcií, novinárov aj bežných občanov.

Napriek tomu všetkému, keď prišlo na lámanie chleba, zostal sklamaný. Počas hlasovania o jeho odvolaní z pozície ministra financií ho poslanci podržali. Za odvolanie sa vyzbieralo len 73 zo 76 potrebných hlasov. Tým pádom bola Matovičovi odoprená úľava v podobe zbavenia sa zodpovednosti za dianie v štáte a zároveň bol pripravený o príležitosť zahrať si obľúbenú hru – hru na obeť.

TASR

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) zostáva vo funkcii. Plénum Národnej rady (NR) SR ho v utorok neodvolalo. Za vyslovenie nedôvery hlasovalo 73 zo 124 prítomných poslancov. Na vyslovenie nedôvery členovi vlády je pritom potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov.
      Mimoriadnu schôdzu iniciovala SaS, návrh na vyslovenie nedôvery podpísalo 32 poslancov. Okrem SaS ho podporili nezaradení Miroslav Kollár a Tomáš Valášek i deväť poslancov z mimoparlamentného Hlasu-SD.
      „Svoje povinnosti Matovič neplní v záujme občanov. Spôsobom výkonu funkcie ministra financií porušuje ústavu a zákony a podkopáva vieru občianskej spoločnosti v čestný a zodpovedný výkon funkcie,“ argumentujú liberáli s tým, že svojimi nápadmi a návrhmi ruinuje verejné financie a svojím prístupom sťažuje činnosť vlády.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.