Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 26.10.2024
sk
Demeter
cz
Erik
, Ervín

Každý z nás si iste dom či byt rád skrášli nejakou tou estetickou rastlinou či kvetmi. Ako píše aj portál Unilad, podobne na tom bol aj istý Mike Doehl z kanadského Montrealu. Keď mu však pred tromi rokmi jeho manželka Joanne kúpila rastlinu, v našich končinách známu pod menom prýštec najkrajší či vianočná hviezda, ani jeden z nich netušil, čo sa z nej napokon vykľuje.

Prýštec totiž už v obchode vyzeral veľmi sucho, na prvý pohľad sa zdalo, že dlho nevydrží, čomu asi bola prispôsobená aj jeho cena (bol podozrivo lacný). Napriek tomu si ho ale Doehlovci zakúpili a začali sa oň príkladne starať. Boli rozhodnutí nešťastnú rastlinu dostať do formy, ale výsledok iste prekvapil aj ich samých.

A treba dodať, že poriadne vyrazil dych aj ľuďom na internete. Po troch rokoch je z takmer mŕtvej, vysušenej kvetiny obrovská, zdravá rastlina, ktorá stále rastie. „Keď sú veci naozaj krásne, snažím sa o ne starať. Proste to mám rád. Tie farebné kvety rastliny ma robia šťastným, obzvlášť v týchto časoch COVIDu,“ prezradil Mike.

Spolu s Joanne prýštec pravidelne zalievajú a doprajú mu tiež kvalitné hnojivo. Keď je vonku teplo, vykladajú ju na balkón, zimné mesiace zase trávi v ich pivnici. Mike dokonca v rozhovore pre CBS News zažartoval, že si tento rok zrejme nemusí robiť starosti s kúpou vianočného stromčeka. Podľa neho stačí ovešať ozdobami prýštec a vec bude vybavená! Treba jedným dychom dodať, že Mikeova rastlina by úlohu vianočného stromčeka iste bez problémov zvládla.

Profimedia

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.