Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

„Pokazili ste mi deň.“ Žena nakričala na čašníčku kvôli kalóriám na jedálnom lístku

Jej správanie mnohí označili za neprijateľné.


V náplni práce čašníka je mimo iného aj komunikácia so zákazníkmi, ktorí žijú v mylnej predstave, že sa svet symetricky rozkladá okolo ich maličkosti. Oni platia, oni to tu živia, oni sú v práve dožadovať sa úplných absurdít a tvojou povinnosťou je hoc sa aj rozkrájať, len aby z podniku odchádzali so spokojným úsmevom na perách.

Nepáči sa im farba stoličiek? Obrus na stoloch? Fakt, že kuracie stehno podávate s ryžou, a nie so zemiakmi? Ty si čašník – choď a rieš. Presne s takým presvedčením vkročila do reštaurácie aj táto zákazníčka, ktorej neprimerané správanie sa stalo okamžitým virálom na TikToku. Na profile @itsgoneviral nazbieralo viac ako 3 milióny videní.

Kalórie na jedálnom lístku jej pokazili deň

„Pokazili ste mi deň. Teraz tu musím sedieť a čítať kalorické hodnoty, ktoré tam máte vypísané,“ osočuje žena čašníčku, akoby s tým mala niečo spoločné. Pritom nemusí. Nikto jej nekáže sedieť tam a čítať kalorické hodnoty. Môže ich ignorovať alebo sa, ak je to skutočne také problematické, zdvihnúť a presunúť do podniku, ktorý ich na jedálnom lístku neuvádza.

„Viete čo? Teraz už nič nechcem,“ hovorí. Fér. Nikto ju nenúti tam jesť, nikto ju nenúti tam dokonca ani len ostať, no ona sa očividne nezberá k odchodu. Nie, dokiaľ sa chúďa čašníčka, ktorá tam maká za minimálku a s údajmi na menu vonkoncom nič nemá, nerozplače. Tá robila, čo bolo v jej silách, aby situáciu urovnala. Márne.

„Vôbec nemusíte tie kalórie riešiť. Vyzeráte úžasne,“ hovorí čašníčka, ktorá je v tejto fáze už úplne bezradná. Kompliment však nepadol na úrodnú pôdu. „Nemusím to riešiť?! Vy ma nepoznáte! Neviete, kto som, v akej som situácii, nepoznáte môj príbeh! Ako mi môžete len tak povedať, že vyzerám úžasne?!“ kričí zákazníčka a zároveň sa uisťuje, že nebude jediná, kto má pokazený deň.

„Mala ostať doma,“ odkazujú jej ľudia na internete

Treba podotknúť, že to bola práve zákazníčka, ktorá celú výmenu názorov natáčala na video. Očividne si myslela, že je v práve a internet jej dá po zverejnení za pravdu. To sa ale nestalo. „Je jedno, aký je jej príbeh. Takéto správanie sa nedá tolerovať. Ja sa zotavujem z poruchy príjmu potravy, ale v živote by som si to takto nevybíjala na čašníčke,“ vyjadrila sa jedna z komentujúcich.

„Ak ju aj takáto drobnosť dokáže vyviesť z miery, mala radšej ostať doma,“ odporučil jej zase ktosi ďalší. „Nie je náhodou na každej potravine, ktorú dostať v obchode, vypísaný počet kalórií? Dúfam, že písala sťažnosť každému jednému výrobcovi, lebo sa nevie spratať do kože,“ napísal tretí. A čo ty? Ako by si reagoval na mieste čašníčky?

TikTok, virál, čašníčka, drzá zákazníčka, kalórie, jedálny lístok, menu
Shutterstock

Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.