Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 22.11.2024
sk
Cecília
cz
Cecílie

10 chutných trendy receptov od slovenských a českých foodblogerov #4

Nevieš, čo dobré si uvariť? Inšpiruj sa receptami od našich foodblogerov.


Dospelosť je vlastne len súhrn po sebe idúcich dní, keď absolútne netušíš, čo budeš zase večerať. Miluješ jedlo, to áno, ale prichádzať každý deň s novým kreatívnym nápadom je miestami nad tvoje sily. A keďže nikto nechce, aby si prežíval len na párkoch a rožkoch so šunkou, rozhodli sme sa ti to trošku uľahčiť.

Pripravili sme pre teba novú rubriku, v ktorej ti vždy predstavíme TOP desiatku chutných receptov z portfólií slovenských a českých foodblogerov. Máš chuť na niečo sladké? Slané? Niečo zdravé alebo radšej také, po čom spokojne vyhlásiš „tak, a teraz môžem zomrieť“? V našom výbere si určite prídeš na svoje.

1. Francúzsky toust s Cini Minis od @zdrave_recepty.cz

Pokiaľ riešiš dilemu, či si dať na raňajky toust alebo cereálie, máme pre teba ideálne riešenie. Francúzsky toast so škoricovými lupienkami od @zdrave_recepty.cz v sebe totiž spája to najlepšie z oboch svetov, a pokiaľ si chceš pripraviť ten najsladší štart do dňa, určite ho musíš vyskúšať.

Na prípravu budeš potrebovať: 2 plátky toustového chleba, 1 banán, arašidové maslo, 1 vajce, mlieko, škoricové cereálie Cini Minis (plus olej na tepelnú úpravu)

2. Losos s červenou kari omáčkou od @chudnemjedlom

Hoci sa ryby netešia veľkej obľube širokej verejnosti, losos zvykne byť výnimkou. Stačí ho hodiť na panvicu a za pár minút je zdravý obed na svete, no niekedy nie je na škodu vyskúšať aj trochu netradičnejší spôsob prípravy. Napríklad tento od @chudnemjedlom.

Na prípravu budeš potrebovať: 200 gramov lososa, olivový olej, 2 menšie šalotky, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý zázvor, mletú červenú papriku, mletú rascu, koriander, 50 gramov červenej kari pasty, 1 lyžičku paradajkového pretlaku, 1 červenú papriku, 1 baby pak choi, 400 mililitrov kokosového mlieka, čerstvú bazalku, citrón, soľ (plus ryžové rezance ako prílohu)

3. Nepečené guľôčky od @momfit.diary

Môžeš zjesť aj štyri porcie hlavného jedla, na sladké sa v žalúdku nájde miesto vždy. Kúsok kysnutého koláča by ťa v tejto situácii mohol odpáliť až na Mars, tieto nepečené guľôčky od @momfit.diary sú však na ňu ako stvorené. Nebíčko v papuľke len z piatich ingrediencií – čo je viac?

Na prípravu budeš potrebovať: 100 gramov datľovej pasty, 1 polievkovú lyžicu múky z lieskových orechov, 1 polievkovú lyžicu strúhaného kokosu, 1 polievkovú lyžicu čokoládovo-orieškového krému, 2 čajové lyžičky kakaa

nostalgické jedlá, jedlá z detstva, dukátové buchtičky, krupicová kaša, slovenské jedlá

Mohlo by ťa zaujímať:

10 milovaných jedál, ktoré sa nám neoddeliteľne spájajú s detstvom

4. Gnocchi s toskánskou omáčkou od @ivka_veggierecipes

Chutné recepty od @ivka_veggierecipes sú jasným dôkazom, že aj bez živočíšnych produktov možno na tanieri vyčarovať niečo neskutočné. Dnes sme z nich pre teba vybrali tieto gnocchi s magickou schopnosťou teleportovať ťa do slnečného Toskánska. Čo ty na to?

Na prípravu budeš potrebovať: 3 menšie paradajky, 1 vegánsku klobásu, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, olivový olej, 150 mililitrov zeleninového vývaru, 150 mililitrov kokosového mlieka, lyžicu citrónovej šťavy, 50 gramov sušených paradajok, 50 gramov čiernych olív, lahôdkové droždie, tymián, soľ, čierne a provensálske korenie (plus vegánsky parmezán na posypanie)

5. Makový chlebík od @stvoryzkuchyne

Mak je veľmi kontroverzná potravina. Jedni ju milujú, iní nenávidia a ďalší majú jej chuť úplne v paži – vadí im, že ho majú v zuboch ešte ďalšie dva týždne. Chuť tohto nadýchaného sladkého chlebíka od @stvoryzkuchyne je však primeranou kompenzáciou za tieto drobné nepríjemnosti. Nemyslíš?

Na prípravu budeš potrebovať: 4 vajíčka, 180 gramov kryštálového cukru, 180 mililitrov mlieka, 140 gramov masla, 200 gramov mletého maku, 160 gramov hladkej múky, 100 gramov čokolády, prášok do pečiva, perníkové korenie a vanilkový extrakt

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.