Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 28.9.2024
sk
Václav
cz
Den české státnosti | Václav
, Václava
V spolupráci s Itafilm

10 skvelých hudobných filmov, ktorými sa naladíš na I Wanna Dance With Somebody

Film o živote Whitney Houston dorazí do kín už o pár dní.

Do našich kín ešte tento rok zamieri životopisný hudobný film Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody, ktorý sa pozrie na život a kariéru speváčky Whitney Houston. Pri tejto príležitosti sme pre teba dali dohromady 10 parádnych filmov, v ktorých hrá hudba hlavnú rolu a ktorými sa na premiéru dokonale naladíš.

1. Bohemian Rhapsody

Hudobná dráma Bohemian Rhapsody rozpráva o živote speváka Freddieho Mercuryho (Rami Malek) a jeho kapely Queen. O réžiu sa postarali Bryan Singer a Dexter Fletcher. Snímka si získala milióny fanúšikov, odniesla si celkom dobré recenzie a na konte má aj 5 Oscarov (zo 6 nominácií).

Treba povedať, že snímka je to vydarená a herecky brilantná (Rami Malek si za svoj výkon právom odniesol Oscara a ďalšie ceny). Pokiaľ miluješ Mercuryho a Queen, nie ja nad čím váhať!

2. Ray

Životopisnú drámu Ray natočil Taylor Hackford a pozrel sa v nej na život legendárneho amerického speváka Raya Charlesa (Jamie Foxx). Jeho príbeh bol skutočne pozoruhodný a nebola v ňom núdza o mnohé dramatické okamihy. Charles sa musel vyrovnať so stratou zraku, drogovou závislosťou a vlastnými vnútornými démonmi.

Ray je mimoriadne vydarená hudobná dráma, ktorá nepochybne zaujme aj tých, ktorí Charlesovu hudbu nepočúvajú. Jamie Foxx v hlavnej úlohe podal strhujúci výkon a za svoj výkon si odniesol Oscara a mnoho iných ocenení. Snímka celkovo získala 6 oscarových nominácií, z toho premenila dve sošky.

3. Pátranie po Sugar Manovi

Famózny hudobný dokument Pátranie po Sugar Manovi natočil Malik Bendjelloul. Zameral sa v ňom na neuveriteľný príbeh speváka Rodrigueza, ktorý v 70. rokoch vydal v USA dva albumy. Tie sa však nestretli so žiadnym ohlasom a spevák sa vytratil zo scény. Keď sa ale oba jeho albumy dostali do apartheidom zmietanej Južnej Afriky, okamžite sa tam stali hitmi.

Milovníci Rodriguezovej hudby však o ňom samom nevedeli prakticky nič. Hovorilo sa dokonca, že už je možno dávno po smrti. Skupina nadšencov sa teda rozhodla vypátrať o ňom pravdu. Pátranie po Sugar Manovi je strhujúci dokument, ktorý rozpráva príbeh taký neuveriteľný, že ho mohol napísať naozaj len sám život. Silné a dojemné. Snímka si odniesla Oscara za najlepší dokumentárny film a plno ďalších cien.

tipy na vianočné darčeky, darčeky pre ňu, čo kúpiť frajerke na Vianoce, vianočné darčeky

Mohlo by ťa zaujímať:

Akým darčekom potešíš ženu na Vianoce? 7 tipov, vďaka ktorým ťa bude milovať ešte viac

4. Whiplash

Intenzívna hudobná dráma Whiplash od Damiena Chazellea rozpráva príbeh 19-ročného študenta Andrewa Neimana (Miles Teller), ktorý práve začal študovať na prestížnej hudobnej škole a chce preraziť ako jazzový bubeník. Šanca sa mu naskytne, keď sa dostane do triedy učiteľa Fletchera (J. K. Simmons).

Ten je síce geniálny hudobník, ale zároveň nemilosrdný tyran, ktorý je rozhodnutý dostať z hudobníkov to najlepšie tými najbrutálnejšími metódami. Whiplash je perfektne prepracovaná dráma s absolútne démonickým J. K. Simmonsom (zaslúžený Oscar), fantastickou hudbou a geniálnou gradáciou. Pecka! Snímka si odniesla 5 nominácií na Oscara a získala 3 zlaté sošky.

5. Sing Street

Pokiaľ hľadáš hudobný film, ktorý ťa pozitívne naladí, Sing Street od Johna Carneyho je viac než vhodnou voľbou. Príbeh sa točí okolo mladého Conora (Ferdia Walsh-Peelo), ktorý sa rozhodne zapôsobiť na krásnu Raphinu (Lucy Boynton) tak, že založí vlastnú kapelu.

Snímka boduje pohodovou atmosférou, sympatickými hercami a, ako inak, skvelou hudbou. Držiteľ nominácie na Zlatý glóbus v kategórii najlepší muzikál alebo komédia.

6. Walk the Line

Životopisný kúsok Walk the Line natočil James Mangold a zameral sa v ňom na život a kariéru kultového speváka Johnnyho Casha (Joaquin Phoenix). Ten počas svojej cesty na hudobný vrchol musel prekonať nejednu prekážku. Snímka okrem výbornej hudby stojí hlavne na ako vždy skvelom Phoenixovi.

Zabudnúť ale nesmieme ani na Reese Witherspoon, ktorá si zahrala June Carter, Cashovu spevácku kolegyňu a manželku. Film získal 5 nominácií na Oscara, z víťazstva sa napokon tešila Witherspoon ako najlepšia herečka v hlavnej úlohe.

7. Amadeus

Amadeus od Miloša Formana je absolútnou klasikou, a pokiaľ si ju nevidel, tak by si to mal veľmi rýchlo napraviť! Príbeh sa točí okolo nezmieriteľnej rivality skladateľa Antonia Salieriho (F. Murray Abraham) a geniálneho Wolfganga Amadea Mozarta (Tom Hulce). Tento strhujúci príbeh ani dnes nestratil nič zo svojej sily a sviežosti. Famózni herci, skvelá audiovizuálna stránka a nádherná hudba.

To všetko tvorí skutočne nezabudnuteľný zážitok. Film si odniesol 11 nominácií na Oscara a získal 8 sošiek, vrátane tých za najlepší film, réžiu, adaptovaný scenár a najlepšieho herca v hlavnej úlohe (pre F. Murraya Abrahama).

8. Pink Floyd: The Wall

Ak máš náladu na trochu náročnejší a depresívnejší zážitok, pozornosť by si mal venovať experimentálnemu muzikálu Pink Floyd: The Wall od Alana Parkera. Ten sa točí okolo rockovej hviezdy Pinka (Bob Geldof), ktorý sa prepadá do hlbín depresie a desivých vízií.

V myšlienkach spomína na doby detstva, keď vyrastal bez otca, na traumatické spomienky v škole či na ženu, ktorá ho zradila. Je pravdou, že The Wall nesadne ani zďaleka každému. Pokiaľ sa ti však trafí do vkusu, bude ti odmenou mimoriadne silný zážitok.

vianočné darčeky pre mužov, darčeky preňho, čo kúpiť mužom na Vianoce

Mohlo by ťa zaujímať:

Akým darčekom potešíš muža na Vianoce? 7 tipov, vďaka ktorým ťa bude milovať ešte viac

9. All That Jazz

Hudobná dramédia All That Jazz vznikla pod režisérskym dohľadom Boba Fosseho. Príbeh sa točí okolo choreografa a riaditeľa divadla Joea Gideona (Roy Scheider), ktorý práve pracuje na novom muzikáli a zároveň hollywoodskom filme. Veľký stres a Joeova nezodpovednosť a dosť mizerná povaha si však začínajú vyberať svoju daň.

Hoci má okolo seba ľudí, ktorí sa ho snažia zachrániť, možno je na to už príliš neskoro. Perfektne nakrútená jazzová depresia so skvelými hereckými výkonmi a parádnou hudbou. Film získal 9 nominácií na Oscara a odniesol si 4 sošky.

10. Elvis

Výbornú životopisnú drámu Elvis od Baza Luhrmanna sme mohli v kinách vidieť tento rok, ide teda o pomerne čerstvý titul. A rozhodne stojí za pozretie! Ako hovorí už názov, príbeh sa točí okolo legendárneho speváka Elvisa Presleyho (Austin Butler). V centre príbehu je hlavne jeho komplikovaný vzťah s jeho manažérom Tomom Parkerom (Tom Hanks).

Luhrmann aj vo svojom novom filme potvrdil, že patrí k mimoriadne zaujímavým režisérom. Jeho Elvis je dynamický, po audiovizuálnej stránke absolútne bezchybný, nápaditý a po všetkých stránkach strhujúci. Samozrejmosťou sú aj fantastické výkony všetkých zúčastnených hercov. Snímka má na konte tri nominácie na Zlatý glóbus a sme presvedčení, že bude miešať karty aj v oscarovej súťaži.

Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody

Ako sme už povedali, novinka Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody bude o životnom príbehu speváčky Whitney Houston (Naomi Ackie). Tá mala neuveriteľný talent, počas svojej kariéry sa však musela vysporiadať s mnohými osobnými problémami: búrlivým manželstvom s Bobbym Brownom (Ashton Sanders), ale aj závislosťou od drog.

Vo vedľajších úlohách sa vo filme objavia aj Stanley Tucci, Tamara Tunie, Clarke Peters, Nafessa Williams, Tanner Beard či Bria Danielle Singleton. O réžiu sa postarala Kasi Lemmons. Podľa trailerov sa zdá, že fanúšikovia slávnej speváčky dostanú v kinách silný a dojemný pohľad na jej život a kariéru. A na svoje si zrejme prídu aj tí, ktorých hudba Whitney Houston doteraz obchádzala. Slovenská premiéra je naplánovaná na 22. decembra.


Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.