Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 2.5.2024
sk
Žigmund
cz
Zikmund

U uhynutej suky v Karanténnej stanici v Trenčíne potvrdili besnotu

Regionálna veterinárna a potravinová správa v Trenčíne zakázala premiestňovanie a zhromažďovanie - výstavy, burzy, akcie, všetkých vnímavých druhov zvierat.


U nezačipovanej suky v Karanténnej stanici v Trenčíne potvrdili besnotu. Regionálna veterinárna a potravinová správa v Trenčíne nariadila pre mesto Trenčín veterinárne opatrenia na zabezpečenie kontroly a zabránenie šírenia choroby. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.

„Spolu so šteňatami ju odchytili 25. novembra na hranici s Ukrajinou v katastri obce Veľké Slemence. Pes počas odchytu nemal klinické zmeny správania. Starosta obce uviedol, že pred odchytom bola suka v kontakte s líškou,“ informuje radnica.

Pre nedostatok miesta v okolitých karanténnych staniciach ju spolu so šteňatami umiestnili v Karanténnej stanici v Trenčíne, kde začala prejavovať neurologické príznaky, agresivitu a následne uhynula. Jej mláďatá a ďalší dospelý pes museli byť utratení, pitva u nich vylúčila ochorenie na besnotu. V trenčianskej karanténnej stanici sú psy očkovaní proti besnote a sú v poriadku.

Shutterstock

V prípade potvrdenia besnoty je vyhlásené ohnisko nákazy, v tomto prípade je to Karanténna stanica v trenčianskej časti Nové Zlatovce. Zónu pozorovania vymedzili na katastre obcí Trenčín, Drietoma, Kostolná-Záriečie, Chocholná-Velčice, Adamovské Kochanovce, Melčice-Lieskové, Ivanovce, Krivosúd – Bodovka, Trenčianske Stankovce, Trenčianska Turná, Veľké Bierovce, Opatovce, Mníchova Lehota, Soblahov, Zamarovce, Skalka nad Váhom, Hrabovka, Dolná Súča, Horná Súča, Nemšová časť Kľúčové, Trenčianska Teplá časť Dobrá.

Regionálna veterinárna a potravinová správa v Trenčíne zakázala premiestňovanie a zhromažďovanie – výstavy, burzy, akcie, všetkých vnímavých druhov zvierat. Majitelia mäsožravých zvierat chovaných na území mesta musia pre zvieratá zabezpečiť vakcináciu proti besnote do 31. decembra.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.