Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 20.9.2024
sk
Ľuboslav, Ľuboslava
cz
Oleg

Ak nie si nadržaný, pravdepodobne zomrieš skôr. Platí len pre mužov

U týchto mužov bola zistená súvislosť medzi sexuálnou túžbou a rizikom úmrtia.


Bola zverejnená odvážna súvislosť medzi nedostatkom sexuálnej túžby a zvýšeným rizikom úmrtia. U japonských mužov. Naznačuje, že môže existovať súvislosť medzi libidom a dlhovekosťou, ktorá nebola doteraz hlbšie skúmaná. 

Muži s nízkym libidom zomierajú dvakrát častejšie na rakovinu a srdcové problémy

Výskumníci analyzovali údaje o 20 969 ľuďoch (8 558 mužov a 12 411 žien) vo veku nad 40 rokov, ktorí sa každoročne zúčastňujú zdravotných prehliadok. Dáta vychádzajú z desiatich rokov pozorovania. Následne zhodnotili úroveň ich sexuálneho záujmu a riziko úmrtia na rakovinu, kardiovaskulárne choroby a ďalšie zdravotné problémy.

Zistili, že všetky úmrtia mužov, ktorí nemali záujem o sex, boli takmer dvakrát vyššie. To platí aj po tom, čo zohľadnili faktory ako vek, cukrovka, hypertenzia, fajčenie, alkohol, nadváha, vzdelanie, rodinný stav, frekvencia smiechu a duševná pohoda.

Hoci ženy vykazovali dvakrát vyššiu pravdepodobnosť nízkej sexuálnej túžby ako muži, nebola nájdená žiadna súvislosť medzi ich vetchým libidom a úmrtnosťou.

pohlavný styk, intímnosti, libido, úmrtnosť, vedecká štúdia
Shutterstock

Zlá životospráva → znížené libido → ochorenia pre znížené libido → ešte horšie ochorenia → fuj sex

Nezáujem mužov o sex môže súvisieť s ich nezdravým životným štýlom. Je možné, že sa necítia byť nadchnutí spálňovým laškovaním, pretože majú problémy s imunitným systémom, zápalmi a neuroendokrinným systémom, čo ich robí zraniteľnejšími voči iným chorobám. Taktiež naštrbenie duševného zdravia, napríklad depresia, môže ovplyvniť libido a jeho prepojenie so skonom

pohlavný styk, intímnosti, libido, úmrtnosť, vedecká štúdia
Shutterstock

Keďže sa výskum zameral iba na ľudí žijúcich v jednej prefektúre Japonska, závery nemusia nevyhnutne platiť pre zvyšok sveta. Za zváženie stojí tiež skutočnosť, že do štúdie bolo zapojených iba 200 LGBTQ+ ľudí, čo je nízky počet pre relevantné vyvodenie záverov.

Kampaň za viac sexu

Japonské orgány teraz skúmajú možnosť spustenia iniciatív na obhajovanie sexuality ako prostriedku zlepšenia verejného zdravia tak, ako to robia iné krajiny. Napríklad kanadská vláda začala podporovať sexuálnu aktivitu ako jeden z prvkov programu Dobré starnutie. Treba však podotknúť, že v Japonsku je medzi staršími ľuďmi viac predsudkov o sexe ako v západnom svete

pohlavný styk, intímnosti, libido, úmrtnosť, vedecká štúdia
Shutterstock

Muži s nižšou sexuálnou túžbou tiež hlásili, že im chýba ikigai, čo je japonský výraz pre život, ktorý stojí za to žiť. Chuť do života.


Tagy:

Monika Suchá
Píšem prstami, myslím hlučným vnútorným hlasom. Atakujem zaujímavými témami, ktoré musia prilákať najskôr mňa, kým ich vyzradím druhým. Konvenčne do nich badurkujem ironický a sarkastický tone of voice.Vo voľnom čase neznášam decká, obľubujem pondelky, bad days sú nedeľky. Rada si umývam zuby a šparchám sa vatovými tyčinkami v uškách. Také uspokojujúce.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.