Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 26.10.2024
sk
Demeter
cz
Erik
, Ervín

Prieskum: Vyše 40 percent Slovákov vníma samostatné Slovensko ako úspešný príbeh

Za najpozitívnejší vplyv najviac považujú vstup do Európskej únie, NATO a prijatie eura.


Štyridsaťpäť percent Slovákov vníma existenciu samostatného Slovenska ako úspešný príbeh. Ďalších 44 percent s tým nesúhlasí. Vyplýva to z prieskumu agentúry NMS Market Research, ktorý sa realizoval od 18. do 22. novembra na vzorke 1027 respondentov.

„Najväčšie rozdiely sú u ľudí s rôznym stupňom vzdelania. S vyšším vzdelaním je v spoločnosti viac Slovákov, ktorí hodnotia existenciu samostatného Slovenska ako úspešný príbeh,“ ozrejmila agentúra. Zvyšní respondenti to nevedeli zhodnotiť.

Prieskum: Vyše 40 percent Slovákov vníma samostatné Slovensko ako úspešný príbeh
Shutterstock

Za najpozitívnejší vplyv na vývoj samostatného Slovenska najviac respondentov (27 percent) považuje vstup do Európskej únie, NATO a prijatie eura. „Na popredných priečkach udalostí s najviac pozitívnym vplyvom sa umiestnil aj vstup do Schengenského priestoru (25 percent),“ doplnila agentúra.

Za udalosť, ktorá negatívne ovplyvnila vývoj Slovenska, najviac respondentov (40 percent) označilo pandémiu ochorenia COVID-19. Za druhú najnegatívnejšiu udalosť označili zase víťazstvo hnutia OĽANO v posledných parlamentných voľbách (32 percent). Trojicu negatívnych míľnikov uzatvára vznik vlády Vladimíra Mečiara v roku 1994 (26 percent).


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.