Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 29.9.2024
sk
Michal, Michaela
, Michael
cz
Michal
, Michael

Na Slovensku zadržali vlani 771 falzifikátov eurových bankoviek

Zároveň v roku 2022 zadržali na Slovensku 2 580 falzifikátov eurových mincí.


V minulom roku na Slovensku zadržali 771 falzifikátov eurových bankoviek. Podľa Národnej banky Slovenska (NBS) je to približne o tretinu menej ako v roku 2021. Vtedy zadržali 1 162 falošných eurobankoviek. Najväčší podiel tvorili vlani falzifikáty nominálnej hodnoty 50 a 20 eur. Z celkového množstva v hotovostnom peňažnom obehu zadržali 751 kusov, teda 97,4 %.

Kvalita zadržaných falzifikátov je podľa NBS prevažne dobrá. Napriek tomu je možné falzifikáty podľa nej odhaliť aj bez použitia technických pomôcok, ak sa prijímaniu peňazí venuje dostatočná pozornosť. Falzifikáty sú ľahko rozpoznateľné od pravých bankoviek použitím testu, ktorý spočíva v skúške hmatom, pohľadom a naklonením.

Zároveň v roku 2022 zadržali na Slovensku 2 580 falzifikátov eurových mincí, čo je o 62 % viac ako v roku 2021. Najväčší podiel tvorili falzifikáty mincí v nominálnej hodnote dve eurá, teda 93,7 %. V obehu zadržali takmer 90 % z falzifikátov eurových mincí.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.