Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav
Zdroj: ©Shutterstock

9 vecí, ktoré prinášajú smolu a nešťastie. Ak veríš poverám, rýchlo sa ich zbav

Povery, ktoré nás strašia už odnepamäti.

Aj ty patríš medzi poverčivých ľudí? Legendy z celého sveta nás po stáročia varujú pred tragédiami a nešťastím, ktoré môžu privolať niektoré predmety. Preto existuje zoznam vecí, o ktorých sa verí, že ti môžu do domu priniesť negatívnu energiu a v niektorých prípadoch aj smrť. Samozrejme, ide len o povery, ale aj tak by si si mal/a pre istotu pozrieť nasledujúcich deväť „nebezpečných“ vecí.

1. Hojdacie kreslo

Tá stolička sa práve pohla?! Nie, bol to len vietor, však? Presne takto vyzerá správne hororové klišé. Len si predstav staré vŕzgajúce kreslo, ktoré sa pomaly kolíše tam a späť v tmavej, opustenej miestnosti. Pravdepodobne už chápeš, prečo u poverčivých ľudí takýto typ stoličky určite nenájdeš.

Podľa írskej legendy je prázdne hojdacie kreslo otvorenou pozvánkou pre zlých duchov, aby si prisadli. Ak sa stolička pohybuje sama, je to neklamný znak toho, že sa prízrak už usadil. Podľa odborníkov na paranormálne javy je to jasným dôkazom, že v tvojom dome straší. Druhou možnosťou je prievan.

stolička, povery, kreslo, duchovia
Shutterstock

2. Zelené steny

Táto povera má pevný historický základ. Zelená mohla byť kedysi skutočne smrteľná. Počas 18. storočia sa syntetické zelené farbivá vyrábali s novoobjavenou zlúčeninou – s arzénom. Čerstvo natreté alebo tapetované steny mohli pri vlhku uvoľňovať toxické plyny a niektorí robotníci v tom čase ochoreli a dokonca aj zomreli.

Hoci rozsiahle zverejnenie „arzénového receptu“ v roku 1822 konečne upozornilo verejnosť na jeho nebezpečenstvo, niektorí poverčiví majitelia domov považujú zelené steny za zlé znamenie aj dnes.

zelená, farba, stena
Shutterstock

3. Rozbité a nefunkčné hodiny

Feng šuej varuje pred uchovávaním rozbitých predmetov. Predstavujú totiž vnútorný aj vonkajší neporiadok, ktorý v tvojom živote nemá miesto. Reč je napríklad o pokazených hodinách. Vždy by mali byť funkčné, aby si sa vyhol riziku, že uviazneš vo vyjazdených koľajach a prestaneš sa vo svojom živote posúvať vpred. Ak zazvonia pokazené hodiny, signalizuje to, že do domácnosti môže čoskoro zavítať smrť.

hodiny, čas, staré hodiny
Shutterstock
Valentín, Valentínske darčeky pre ženy

Mohlo by ťa zaujímať:

Chceš potešiť svoju lásku na Valentína? Vďaka týmto darčekom ťa bude ľúbiť ešte viac

4. Kaktus

Zlá správa pre milovníkov rastlín – feng šuej tiež tvrdí, že rastliny s ostňami sú magnetom pre zlé vibrácie. Kaktusy a im podobné stvorenia môžu priniesť napätie nielen do tvojho domu, ale aj do vzťahov. Jedinou výnimkou sú ruže. Ostnaté stonky zjavne nestačia na to, aby vysali pozitívnu energiu z týchto vznešených kvetov.

kaktus, kvet, rastlina, váza, izba
Shutterstock

5. Neustlaná posteľ

Ide o poveru, ktorú si možno vymysleli frustrovaní rodičia. Každopádne, poukazuje na to, že neustlanie postele ti môže privodiť „prázdne noci“ bez jediného sna. Aj mimo povery nie je nikdy na škodu, ak máš v izbe upratané a tvoja posteľ nevyzerá, že si z nej pred minútou vstal.

posteľ, izba, byt, dom, výhľad
Shutterstock

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Matej Mičík
Hudba, rozhovory, zaujímavosti. Nič z toho mi nie je cudzie. Rovnako som fanúšikom krimi a záhad. Ak sa z mojich článkov dozvieš niečo, čo si nevedel, tak ich pre EMEFKA píšem správne.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.