Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Pondelok 30.9.2024
sk
Jarolím
cz
Jeroným
, Jeronym, Jarolím

Na Pohode vystúpi rapová hviezda Central Cee, z legiend príde Suzanne Vega

Vráti sa slowthai, ktorého vystúpenie patrilo k vrcholom minulého ročníka.


Na Pohode 2023 vystúpi súčasná rapová hviezda Central Cee, hip hop bude reprezentovať aj slowthai či Shygirl. Tešiť sa môžu i fanúšikovia legendárnej pesničkárky Suzanne Vega. Festival sa uskutoční 6. až 8. júla.

„Momentálne jeden z najvychytenejších raperov na svete odohrá svoj koncert na hlavnom pódiu v sobotu. Po parádnej skúsenosti so Skeptom, na ktorého koncert mnohí doteraz spomínajú, pôjde o ďalší fantastický zážitok s tým najaktuálnejším, čo sa dá na hip-hopovej scéne počuť,“ avizuje riaditeľ festivalu Michal Kaščák vystúpenie rapovej hviezdy z Británie.

Festival pripomína, že Central Cee je prvým britským raperom, ktorý na Spotify dosiahol miliardu prehratí a k najstreamovanejším umelcom patrí aj na Slovensku. S debutovým mixtape Wild West (2021) sa dostal na 2. miesto britskej albumovej hitparády a jeho vlaňajší druhý mixtape s názvom 23 dosiahol prvú priečku, a tiež nomináciu na Brit Awards.

Do Trenčína zavíta aj svetová folková legenda Suzanne Vega, preslávená hitmi Luka a Tom´s Diner. „Už od vydania svojho debutového a kritikou oceňovaného albumu v roku 1985 pravidelne vypredáva koncerty po celom svete. Jej piesne sú vďaka výnimočnému hlasu nezameniteľné a nesú pečať majstrovskej rozprávačky, ktorá pozoruje svet svojím ´poetickým okom´,“ približujú americkú pesničkárku organizátori Pohody.

Zverejnili aj ďalšieho pesničkára, ktorý v júli vystúpi na trenčianskom letisku. Je ním Američan Perfume Genius. „Jeden z najnadanejších pesničkárov ostatných desaťročí s nezameniteľným hlasom a textami so silným poslaním. Ako queer osoba si prešiel počas života nejedným peklom, pričom toto všetko sa podpísalo na jeho hudobnom smerovaní a posolstve v textoch.“

V Trenčíne sa po roku opäť predstaví aj raper slowthai. Málokedy sa stane, že na Pohodu zavolajú dvakrát po sebe toho istého umelca. „Koncert slowthaia patril jednoznačne k vrcholom minulého ročníka. Keď sme sa dopočuli, že plánuje hrať s kapelou, neváhali sme ani chvíľu a snažili sme sa o jeho potvrdenie aj na tento rok. slowthai sa tak dostane na hlavné pódium, a to už vo štvrtok večer,“ vysvetlil Kaščák opätovné „booknutie“ umelca, ktorému v marci vyjde v poradí tretí album s názvom UGLY (skratka pre „U Gotta Love Yourself“).

Na Pohode 2023 bude mať ženský rap zastúpenie v podobe 30-ročnej Britky Shygirl, ktorej meno zarezonovalo na hudobnej scéne v roku 2018, keď vydala svoje debutové EP. Debutový album Nymph vydala vlani.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.