Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 21.9.2024
sk
Matúš
cz
Matouš

Horor zo sveta X-Men? A prečo nie? Do slovenských kín prichádza zaujímavo vyzerajúca novinka Noví mutanti. Režíroval ju Josh Boone (Na vine sú hviezdy) a predstaví nám v nej úplne nových hrdinov, nadaných najrôznejšími schopnosťami.

Konkrétne to bude Rahne Sinclair (Maisie Williams), Illyana Rasputin (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De costa (Henry Zaga). Títo mutanti sú násilne držaní v opustenej nemocnici, kde ich psychický stav skúma doktorka Cecilia Reyes (Alice Braga). Tá sa zároveň snaží mutantov naučiť ovládať ich schopnosti. Keď ale do nemocnice pribudne ďalšia mutantka – mladá Danielle Moonstar (Blu Hunt), rozpúta sa peklo. Halucináciami a desivými výjavmi to len začína.

Čoskoro si hlavní hrdinovia uvedomia, že budú musieť vybojovať súboj na život a na smrť s tajomným zlom. A najmä sami so sebou. Každý z nich si totiž v sebe nesie nejakých tých kostlivcov z minulosti a bude sa im musieť postaviť. To ale rozhodne nebude také jednoduché.

Okrem zmienených hercov vo filme uvidíme aj Colbi Gannett a Happyho Andersona. Noví mutanti pôsobia ako vcelku svieži náhľad na X-Men univerzum. Predsa len, horor sme tu ešte v kombinácii s ním nemali. Málokedy tiež vidíme, že by sa hororový žáner spájal so superhrdinskými komiksovkami. Josh Boone sa o to ale pokúsil a výsledok by vôbec nemusel byť márny.

Z traileru sa zdá, že nebude núdza o poriadne hustú temnú atmosféru, hlavní hrdinovia tiež vyzerajú zaujímavo (a hrajú ich výborní herci) a samotný príbeh má potenciál rozohrať poriadne intenzívnu hororovú show. Zdá sa tiež, že tentokrát sa môžeme tešiť na komornejší a menej epický príbeh, čo ale vôbec nevadí. Naopak, k žánru hororu sa to mimoriadne dobre hodí. Sme teda zvedaví, ako tento mix komiksovky a hororu dopadne.

Film si v kinách budeme môcť užiť už od 10. septembra 2020.

CinemArt SK

Tento obsah vznikol v spolupráci s CinemArt


Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.