Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Čínska firma žiada uchádzačov, aby prišli na pohovor v maske. Nechce ich diskriminovať

Protestovať proti tejto metóde budú hlavne tí, ktorí...


Spoločnosť Chengdu Ant Logistics v juhozápadnej čínskej provincii Sichuan je chválená za iniciatívu, v rámci ktorej uchádzačov o zamestnanie požiadala, aby si pred pohovorom nasadili celotvárovú masku. Zahalenie tváre vyžaduje aj od náborových pracovníkov, uvádza portál Republic World. Snahou je predchádzať diskriminácii na základe výzoru žiadateľa o prácu. Cieľom je nepreferovať pekných ľudí a nepodceňovať adeptov, ktorí sú personalistovi zjavom nesympatickí.

Spoločnosť sa dostala na titulky, keď sa na sociálnych sieťach začalo šíriť video z pracovného konkurzu. Autorka ho komentuje, že kandidátom nariadili, aby si nasadili čistú masku a pokiaľ chcú, môžu si ju vyzdobiť. Spomenula tiež, že zamestnanec nakrájal a ponúkal čakajúcim pochúťku z cukrovej trstiny.

Čínska logistická spoločnosť uviedla, že táto nevšedná metóda bola implementovaná s cieľom znížiť úroveň stresu uchádzačov o prácu a zdôrazniť skutočnosť, že uprednostňuje individuálne schopnosti ľudí pred vzhľadom.

Okrem problému diskriminácie je maska výhodou aj pre introvertnejších. Zatiaľ čo niektorí považujú koncept za zvláštny, iní ho vidia ako výhodu pre ľudí trpiacich sociálnou úzkosťou.

„Ako človek so sociálnou fóbiou by som si takýto pracovný pohovor skutočne užil,“ napísal jeden komentujúci.

Našli sa aj skeptici, ktorí majú pochybnosti o pravosti vysvetlenia ponúknutého podnikom. I keď zábery nakrútil reálny kandidát, masky údajne slúžia na ochranu identity, pretože rozhovory sa vysielali naživo. Niektorí tvrdia, že po tom, čo sa video stalo virálnym, spoločnosť jednoducho zmenila primárny dôvod na reklamný ťah.

Chengdu Ant Logistics je známa svojimi inovatívnymi pracovnými pohovormi. Predtým žiadala uchádzačov okopať trávnik, aby otestovala ich výkonné kapacity a adaptabilitu na nepredvídateľné problémy. 

Opačným prípadom je nedávny pracovný inzerát, v ktorom China Railway No. 3 Engineering Group hľadá zamestnankyne s peknou tvárou, čistou pleťou a dobrou telesnou kompozíciou.


Tagy:

Monika Suchá
Píšem prstami, myslím hlučným vnútorným hlasom. Atakujem zaujímavými témami, ktoré musia prilákať najskôr mňa, kým ich vyzradím druhým. Konvenčne do nich badurkujem ironický a sarkastický tone of voice.Vo voľnom čase neznášam decká, obľubujem pondelky, bad days sú nedeľky. Rada si umývam zuby a šparchám sa vatovými tyčinkami v uškách. Také uspokojujúce.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.