Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 22.11.2024
sk
Cecília
cz
Cecílie

Väčšina Slovákov si letnú grilovačku nevie predstaviť bez údenín a alkoholických nápojov. Ukázal to spotrebiteľský prieskum, ktorý si počas júna nechala vypracovať spoločnosť Billa.

Najobľúbenejšie dochucovadlo Slovákov je podľa prieskumu horčica, klobásu či slaninu jedia s chlebom. Ten by si pri tejto príležitosti vybrali štyria z piatich opýtaných. Z alkoholických nápojov vedie pivo, pričom ľuďom predovšetkým napadnú domáce značky. Grilovačka či opekačka je obľúbený dôvod aj pre konzumentov tvrdého alkoholu, uviedla to takmer polovica opýtaných.

Shutterstock

Údeniny na grilovačke nesmú chýbať

Grilovačka sa Slovákom spája s konzumáciou údenín, ako sú klobásy či slanina, v menšej miere aj s parenými syrmi. „Na otázku, pri akých príležitostiach konzumujú klobásu, až dve tretiny (67 %) opýtaných uviedli, že na grilovačkách a opekačkách. Po slanine pri tejto príležitosti siahne necelá polovica (45 %),“ uviedol Michal Vyšinský z agentúry 2muse, ktorá prieskum realizovala.

Kečup predbehol štipľavý chren

Slováci pri letnom ohni nedajú dopustiť ani na rôzne ochucovadlá a omáčky. „Podľa nášho prieskumu ľudia pre jej typickú kyslastú chuť uprednostňujú horčicu – ku klobáse si ju dá viac ako trištvrte (78 %) opýtaných, k slanine takmer polovica (49 %),“ spresnila hovorkyňa spoločnosti Billa Kvetoslava Kirchnerová.

Doplnila, že viac ako kečup je obľúbený štipľavý chren, ktorý s klobásou jedáva necelá štvrtina Slovákov. „Z hotových marinád zákazníci siahajú najčastejšie po medovej, horčicovej či brusnicovej. Avšak, v grilovacej sezóne sa podstatne viac predávajú rôzne korenia, z ktorých si zákazníci pripravujú vlastné marinády,“ uzavrela hovorkyňa.

Shutterstock

Zdroj: SITA / úprava redakcie


Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.