Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 20.9.2024
sk
Ľuboslav, Ľuboslava
cz
Oleg

Výzva pre milovníkov kávy: 12 štýlov pitia kávy, ktoré si ešte určite nevyskúšal

Ktorý by si vyskúšal ty?


Milovníci kávy vždy hľadajú nové a zaujímavé spôsoby, ako si vychutnať svoj obľúbený nápoj. Existuje mnoho rôznych štýlov pitia kávy obľúbených po celom svete, ktoré si možno ešte nevyskúšal. Vybrali sme pre teba 12, s ktorými pitie kávy nebude nikdy nuda.

1. Káva s medom

Káva s medom je populárna v niektorých krajinách ako napríklad Grécko a Turecko. Kávu si pripravíte bežne, len pridáte med podľa chuti. Tento sladký nápoj je ideálny na prebudenie sa a poskytuje prirodzenú energiu.

Shutterstock

2. Káva s maslom

Káva s maslom sa pripravuje s pomocou mixéra, kde sa zmieša káva, maslo a kokosový olej. Tento nápoj je populárny v Indii a na Strednom východe a je známy pre svoje povzbudzujúce vlastnosti.

Shutterstock

3. Káva so smotanou

Tradičný americký nápoj, ktorý sa pripravuje s kávou, smotanou a cukrom. Často sa podáva na raňajky a poskytuje prirodzenú energiu na celé dopoludnie.

Shutterstock

4. Káva so soľou

Je populárna najmä v Japonsku. Pri príprave sa do kávy pridá malé množstvo soli, čím sa zmierňuje kyslosť a dodáva sa jej jemnejšia chuť.

Shutterstock

5. Káva s koňakom

Káva s koňakom sa podáva v Taliansku a Francúzsku ako dezertový nápoj. Káva sa zmieša s koňakom a cukrom a často sa podáva so šľahačkou.

Shutterstock

6. Kávový kokteil

Kávový kokteil je populárny v Spojených štátoch a vychutnáva sa s pridaním ďalších alkoholických nápojov, ako je napríklad rum, brandy alebo Baileys. Je ideálny ako dezertový nápoj.

Shutterstock

7. Káva s korením

Pripravuje sa najmä v Indii a iných ázijských krajinách. Káva sa pridáva k rôznym druhom korenia, ako je napríklad kardamóm, škorica, zázvor alebo muškátový oriešok, čím sa vytvára bohatá a exotická chuť.

Shutterstock

8. Káva s ricottou

Káva s ricottou je populárna v Taliansku. Káva sa zmieša s malým množstvom ricotty a cukrom. Tento nápoj je hladký, jemný a ideálny ako dezertový nápoj.

Shutterstock

9. Káva s vajíčkom

Kórejský štýl pitia kávy, ktorý sa pripravuje s kávou, vajíčkami, cukrom a mliekom. Vajíčka sa vylejú na kávu a cukor sa primieša. Potom sa káva pomaly varí, aby sa vajíčka zahriali a vytvorila sa hladká a krémová konzistencia.

Shutterstock

10. Nitro káva

Nový a populárny štýl pitia kávy, ktorý je čoraz viac rozšírený po celom svete. Tento nápoj sa pripravuje pomocou dusíka, ktorý sa pridáva do studenej kávy a vytvára sa tým hladká a krémová konzistencia.

Shutterstock

11. Káva s cesnakom

Káva s cesnakom je tradičný turecký nápoj, ktorý sa pripravuje s cesnakom a cukrom. Cesnak sa najskôr pomaly praží v panvici a potom sa pridáva do kávy. Tento nápoj sa často pije ako liek proti prechladnutiu.

Shutterstock

12. Káva s avokádom

Opäť nový štýl pitia kávy, ktorý sa stáva populárnym po celom svete. Avokádo sa pridáva do kávy počas prípravy a dodáva káve jemnú chuť a krémovú konzistenciu.

Shutterstock

Tagy:

Nikola Kulová
Aktuálne dianie mám pod palcom, novinky tu nájdeš každý deň. Okrem toho sa venujem PR článkom a rozhovorom s inšpiratívnymi ľuďmi.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.