Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 22.11.2024
sk
Cecília
cz
Cecílie

Toto sú naše 4 najhoršie jedlá podľa známeho rebríčka. Slováci ich aj napriek tomu milujú

Ktoré z nich máš rád aj ty?

Známy sprievodca Taste Atlas nedávno zverejnil rebríček 100 najhorších jedál z celého sveta. Prekvapivo, ocitli sa v ňom aj naše pochúťky. Aktuálne sa sprievodca zameral na najhoršie hodnotené slovenské jedlá a vytvoril ich zoznam.

Nie je dlhý, nachádzajú sa v ňom štyri položky, bez ktorých si však niektorí Slováci nevedia predstaviť svoj život. Samozrejme, trošku to preháňame, ale aj láska k jedlu dokáže byť poriadne silná. Poď sa pozrieť, o ktorých špecialitách je reč.

Oškvarky

V zozname najhorších slovenských potravinárskych výrobkov obsadili podľa Taste Atlas štvrté miesto oškvarky. Vyrábajú sa zo zvyškových tukových častí mäsa, ktoré sa smažia. Oškvarky sa používajú ako prísada do polievok, šalátov alebo ďalších jedál. Takisto ich môžeš konzumovať ako samostatné jedlo. Za zmienku stojí aj povestná nátierka.

Zázrivské vojky

Na treťom mieste sa umiestnili Zázrivské vojky, čo sú známe korbáčiky zo Zázrivej. V podstate ide o druh syra, ktorý sa vyrába z kravského mlieka. Výrobok môže byť údený alebo neúdený, formuje sa do tenkých šnúrok s dĺžkou od 10 do 70 centimetrov. Výrobný proces spočíva v parení syra v horúcej vode a ručnom ťahaní šnúrok, ktoré miestni nazývajú „vojky“.

Slovensko, jedlo, syr, korbáčiky, Zázrivá, nite, jedlo
Profimedia/Ilustračné foto

Mohlo by ťa zaujímať:

Obľúbený spevák zrejme ukončí kariéru. Naživo ho už neuvidíš kvôli zákernej chorobe

Tekovský salámový syr

Druhé miesto obsadil Tekovský salámový syr, ktorý sa vyrába z kvalitného kravského mlieka. Ako uvádza portál Startitup, syr sa často podáva ako súčasť tradičných slovenských obložených mís, môžeš si ho vychutnať pri pohári vína alebo piva. Tekovský salámový syr je príkladom tradičného slovenského syra s bohatou históriou a skvelou chuťou.

Liptovská saláma

Zlatú medailu v neslávnom rebríčku si vyslúžila Liptovská saláma. Je to špeciálny druh salámy, ktorý sa vyrába v mäsokombináte na Liptove. Ako informuje portál Európa, receptúra pochádza zo 70. rokov minulého storočia, pričom sa používa hovädzie a bravčové mäso. Nechýba čierne korenie, muškátový oriešok, muškátový kvet, zázvor a cesnak.


Tagy:

Matej Mičík
Hudba, rozhovory, zaujímavosti. Nič z toho mi nie je cudzie. Rovnako som fanúšikom krimi a záhad. Ak sa z mojich článkov dozvieš niečo, čo si nevedel, tak ich pre EMEFKA píšem správne.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.